Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος είναι ο πρώην συνεργάτης του Τραμπ που αρνείται να καταθέσει στην έρευνα για τη Ρωσία

Ποιος είναι ο πρώην συνεργάτης του Τραμπ που αρνείται να καταθέσει στην έρευνα για τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρώην συνεργάτης της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα συμμορφωθεί με την κλήτευσή του να καταθέσει ενώπιον ειδικού σώματος ενόρκων (grand jury) στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Σαμ Νάνμπεργκ δούλευε αρχικά για μία από τις επιχειρήσεις του Ντ. Τραμπ κι αργότερα βοηθούσε με την παροχή συμβουλευτικού έργου στην προεκλογική εκστρατεία του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ.

Ωστόσο, απαλλάχθηκε των καθηκόντων του τον Αύγουστο του 2015 μετά από αναφορές ότι προχωρούσε στην ανάρτηση σχολίων ρατσιστικού περιεχομένου στο Facebook.

Σε πολλαπλές συνεντεύξεις του, ο Νάνμπεργκ δήλωσε ότι δεν θα συμμορφωθεί με την κλήτευσή του να καταθέσει.

Στην περίπτωση που το πράξει, είναι ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης.

«Δεν θα συνεργαστώ. Για να δούμε τι θα κάνει ο Μιούλερ. Νομίζω ότι θα είναι αστείο να με συλλάβουν. Θα είναι πραγματικά αστείο να με συλλάβουν, επειδή δεν θέλω να περάσω 80 ώρες μαζί τους, αναλύοντας ηλεκτρονικά μηνύματα που μου έστειλαν ο Στιβ Μπάνον κι ο Ρότζερ Στόουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σ. Νάνμπεργκ, αναφερόμενος στον πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου, αλλά και σε έναν από τους συμβούλους του Τραμπ.

Ωστόσο, αργότερα δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι ίσως καταλήξει να συνεργαστεί με την έρευνα του ειδικού ανακριτή, εάν η κατάθεσή του γίνει υπό καθορισμένο πλαίσιο.

Ο Ρ. Μιούλερ ανέλαβε την ευθύνη της διεξαγωγής της έρευνας του FBI αναφορικά με την πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, μετά την αιφνιδιαστική αποπομπή από τον Τραμπ του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, τον περασμένο Μάιο.

Ο διορισμός του έγινε από τον Αμερικανό υφυπουργό Δικαιοσύνης Ρόζενσταϊν, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς έχει αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα μετά την δημοσιοποίηση πληροφοριών για προεκλογικές συναντήσεις του με Ρώσους αξιωματούχους.

Η αυτοεξαίρεση του Σέσιονς έχει προκαλέσει την οργή του προέδρου Τραμπ.

Ο Μιούλερ πέρα από τα ανακριτικά, έχει και ειδικά εισαγγελικά καθήκοντα για την απαγγελία κατηγοριών υπό την σύμφωνη γνώμη σώματος ενόρκων, ενώ μετά την αποπομπή του Τζέιμς Κόμεϊ διερευνά και το ενδεχόμενο παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης, από τον πρόεδρο Τραμπ ή υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr