Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν αποχωρούν οι ισλαμιστές από την Ανατολική Γούτα

Δεν αποχωρούν οι ισλαμιστές από την Ανατολική Γούτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ισλαμιστές στην Ανατολική Γούτα “θα υπερασπιστούν το έδαφός της” και δεν διαπραγματεύονται την πρόταση της Ρωσίας για απόσυρση των δυνάμεών τους, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος του στρατού μιας από τις ομάδες των ισλαμιστών στην περιοχή, ενώ σε διπλωματικό πεδίο αναμένεται σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να συζητήσει την αποτυχημένη προσπάθεια εγκαθίδρυσης προσωρινής εκεχειρίας στη Συρία, ύστερα από αίτημα Γαλλίας και Βρετανίας.

Η Ρωσία, ο ισχυρότερος σύμμαχος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, έχει προτείνει να παραχωρήσει στους εξτρεμιστές ασφαλές πέρασμα από την Ανατολική Γούτα, σε περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό μαζί με τις οικογένειές τους και τον προσωπικό τους εξοπλισμό.

Αργά χθες το βράδυ της Τρίτης ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι βοήθησε στην απομάκρυνση 13 αμάχων από την Ανατολική Γούτα, τους οποίους επιβίβασε στις οχηματοπομπές που επέστρεφαν στην περιοχή κοντά στη Δαμασκό μετά την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι χρησιμοποίησε drones για να καταγράψει την πορεία της οχηματοπομπής και να απωθήσει με επιτυχία τις προκλήσεις των ισλαμιστών, όπως τις χαρακτήρισε.

Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφθασαν την Δευτέρα στην Ανατολική Γούτα για πρώτη φορά μετά την έναρξη των βομβαρδισμών, από τους φονικότερους του πολέμου αυτού, αλλά η κυβέρνηση απέσπασε από τις οχηματοπομπές ποσότητες φαρμάκων και συνέχισε τις από αέρος και χερσαίες επιθέσεις.

Το συριακό καθεστώς συνέχισε και χθες Τρίτη τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της ανταρτοκρατούμενης Ανατολικής Γούτα, σκοτώντας δεκαεννέα αμάχους, την ίδια ώρα που οι χερσαίες δυνάμεις προελαύνουν με ταχείς ρυθμούς στις αγροτικές περιοχές του πολιορκούμενου θύλακα.

Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν στις 18 Φεβρουαρίου στο προπύργιο των ισλαμιστών έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 800 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και 175 παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Ουκρανία αναφέρει επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Politico: Επτά μήνες μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν οι χιλιάδες μισθοφόροι της Wagner λογοδοτούν στο Κρεμλίνο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr