Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και οι Άραβες ενάντια στην Τουρκία – Πρίγκιπας Μοχάμεντ: «Η Τουρκία μέρος του τριγώνου του κακού»

Και οι Άραβες ενάντια στην Τουρκία – Πρίγκιπας Μοχάμεντ: «Η Τουρκία μέρος του τριγώνου του κακού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, πήρε ανοιχτή θέση απέναντι στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς την ως κομμάτι του «τριγώνου του κακού» μαζί με το Ιράν και τις τζιχαντιστικές οργανώσεις, σύμφωνα με τα όσα γράφει η αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Σορούκ και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Μάλιστα η εφημερίδα μεταφέρει αυτολεξεί τη φράση που χρησιμοποίησε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας:

«Το σύγχρονο τρίγωνο του κακού αποτελείται από το Ιράν, την Τουρκία και τις εξτρεμιστικές θρησκευτικές ομάδες».

Ο ίδιος κατηγόρησε την Τουρκία ότι προσπαθεί να επανιδρύσει το Ισλαμικό Χαλιφάτο, που χάθηκε πριν από περίπου έναν αιώνα με την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι δηλώσεις του αποδεικνύουν αυτό που έγραψε το TRIBUNE από την πρώτη στιγμή που ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ έγινε ο ισχυρός άνδρας του βασιλείου, ότι δηλαδή η Σαουδική Αραβία πέρασε απέναντι στην Τουρκία και ότι ο αραβικός κόσμος αποφάσισε να εμποδίσει την παλινόρθωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στις δηλώσεις αυτές προχώρησε ο Σαουδάραβας Διάδοχος κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με Αιγύπτιους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κάιρο.

Πρόκειται για τεράστιου μεγέθους γεωπολιτική εξέλιξη, την οποία γνωρίζαμε αλλά -για να είμαστε ειλικρινείς- δεν περιμέναμε ποτέ ότι ο ισχυρός άνδρας της Σαουδικής Αραβίας θα προχωρούσε ανοιχτά σε μια τέτοια δήλωση.

Με απλά λόγια: Και οι Άραβες ανοιχτά ενάντια στους Τούρκους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος στο Ισλαμαμπάντ – Τουλάχιστον 31 νεκροί

Οι IDF καταγγέλλουν: Τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν ασθενοφόρα, σχολεία και νοσοκομεία παραβιάζοντας την εκεχειρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr