Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εικόνες από τις φονικές καταιγίδες στη Βουλγαρία, τουλάχιστον 10 νεκροί

Εικόνες από τις φονικές καταιγίδες στη Βουλγαρία, τουλάχιστον 10 νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές καταιγίδες που έπληξαν χθες Πέμπτη την Βουλγαρία, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν.

«Η τραγωδία είναι τεράστια. Βρίσκομαι σε ένα δρόμο στα προάστια της Ασπρούχοβο. Ο δρόμος δεν υπάρχει πλέον, τα σπίτια δεν υπάρχουν πλέον, υπάρχουν μόνο αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Βάρνα, Ιβάν Πορτνίχ.

Τεράστιες είναι οι ζημιές από τους χειμάρρους που προκλήθηκαν στο προάστιο Ασπαρούχοβο της Βάρνας, όπου υπάρχουν πολλά αυθαίρετα κτίσματα και ζουν και πολλοί Ρομά.

Μερικές εκκενώσεις χωριών πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της αρχαίας πρωτεύουσας Βελίκο Τίρνοβο, της πόλης Γκάμπροβο και άλλων πόλεων της βόρειας Βουλγαρίας.

Στα κεντρικά πυροσβέστες διέσωσαν 11 ανθρώπους στην πόλη Κιλιφαβέρο, οι οποίοι είχαν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών τους προκειμένου να σωθούν από τις πλημμύρες.

Για τεράστια τραγωδία έκανε λόγο ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι, ο οποίος έφτασε, νωρίς σήμερα το πρωί, στη Βάρνα.
Διαβεβαίωσε ακόμη ότι όσοι επλήγησαν από τη θεομηνία θα έχουν κάθε υποστήριξη εκ μέρους της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των ζημιών.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για περαιτέρω βροχοπτώσεις και καταιγίδες μέσα στις επόμενες ημέρες που αναμένεται να πλήξουν το ανατολικό και βόρειο τμήμα της χώρας.

bul3

bul2

bul1

bul4

http://youtu.be/dKaK3N2PekE

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Euroleague: Αναβλήθηκε το παιχνίδι Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ λόγω της κακοκαιρίας – Πότε θα γίνει ο αγώνας

Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: «Ήχησε» το 112 στην Αττική

Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων την Παρασκευή, λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία Byron χτυπάει άγρια τη Λακωνία – Βίντεο με διάσωση οικογένειας στη Σκάλα

Κλειστά τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή 05/12 λόγω της κακοκαιρίας «Byron»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr