Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

48 ώρες διορία σε ισλαμιστές στα νότια της Δαμασκού να συμφιλιωθούν ή να παραδοθούν

48 ώρες διορία σε ισλαμιστές στα νότια της Δαμασκού να συμφιλιωθούν ή να παραδοθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Σάββατο 10 Μαρτίου ο συριακός στρατός έστειλε τελεσίγραφο στους ενόπλους στασιαστές, που κατέχουν τη συνοικία Αλ Καντάμ στα νότια της Δαμασκού, ότι έχουν 48 ώρες διορία να επιλέξουν εάν θα συμφιλιωθούν με τη συριακή κυβέρνηση ή εάν θα εκκενώσουν το προάστιο παραδίδοντάς τον στον στρατό.

Σύμφωνα με τη φιλοϊσλαμιστική ιστοσελίδα Enab Baladi, εάν οι ένοπλοι δεν επιλέξουν να φύγουν ή να συμφιλιωθούν, τότε ο συριακός στρατός θα τους επιτεθεί με ρωσική αεροπορική υποστήριξη.

Η Enab Baladi μεταδίδει ότι εάν οι ένοπλοι της Αλ Καντάμ συμφιλιωθούν με τη συριακή κυβέρνηση, αυτό θα σημαίνει ότι θα πρέπει και να πολεμήσουν στο πλευρό του συριακού στρατού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που κατέχει τη γειτονική συνοικία Γιάρμουκ.

Οι ένοπλοι της Αλ Καντάμ δεν έχουν διάθεση να πάνε σε πόλεμο ενάντια στους σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές, οπότε το πιθανότερο σενάριο είναι να παραδώσουν τη συνοικία και να μεταφερθούν με ασφάλεια σε άλλα εδάφη που ελέγχονται από ομοϊδεάτες τους στασιαστές ισλαμιστές.

Σύμφωνα με την Enab Baladi στην Αλ Καντάμ υπάρχει μια δύναμη από περίπου 600 ενόπλους. Οι συγκεκριμένοι στασιαστές δεν πραγματοποιούσαν επιθέσεις ενάντια στον συριακό στρατό, ακόμα και πριν τη συμφωνία αποκλιμάκωσης.

Τον Ιανουάριο και τον Δεκέμβριο του 2017 είχε γίνει γνωστό ότι οι ένοπλοι στο προάστιο Αλ Καντάμ είχαν συμφωνήσει να το εκκενώσουν.

Εκείνη η συμφωνία τότε δεν προχώρησε διότι μια ομάδα της συριακής Αλ Κάιντα (της Ταχρίρ Αλ Σαμ, όπως ονομάζεται στη Συρία), που βρίσκεται οχυρωμένη στην Αλ Καντάμ μαζί με τους άλλους ενόπλους στασιαστές, αρνήθηκε να φύγει.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις ολοκληρωθεί η απελευθέρωση των ανατολικών προαστίων της Δαμασκού, της Ανατολικής Γούτα, από τους τζιχαντιστές που τα κατέχουν, η συριακή κυβέρνηση θα στραφεί στα νότια προάστια της πόλης που ακόμα κατέχονται από τρομοκράτες.

Κυρίως στόχος είναι η συνοικία Γιάρμουκ, που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, για αυτό και επιχειρείται η παράδοση της Αλ Καντάμ δίχως αιματοχυσία.

Πολεμικός χάρτης της Δαμασκού:

Με κόκκινο χρώμα είναι οι περιοχές της Δαμασκού που ελέγχει η κυβέρνηση. Με μαύρο χρώμα είναι η συνοικία Γιάρμουκ που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Στα ανατολικά της Δαμασκού, με πράσινο χρώμα, είναι η Ανατολική Γούτα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr