Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξοργισμένος ο Ζαν Μαρί Λεπέν με την κόρη του για την αλλαγή ονόματος στο κόμμα

Εξοργισμένος ο Ζαν Μαρί Λεπέν με την κόρη του  για την αλλαγή ονόματος στο κόμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εξοργισμένος είναι ο Ζαν Μαρί Λεπέν με την κόρη του, Μαρίν για την αλλαγή ονόματος στο κόμμα του από «Εθνικό Μέτωπο» σε «Εθνικό Συναγερμό»

Η θυγατέρα του Ζαν Μαρί επανεξελέγη την Κυριακή παμψηφεί αρχηγός του Εθνικού Μετώπου στη διάρκεια κομματική συνεδρίου στη Λιλ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον αμφιλεγόμενο πρώην σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, ο Στιβ Μπάνον αρκέστηκε να επαινέσει την ανιψιά της.

«Δεν πρόκειται απλώς για ένα ανερχόμενο αστέρι της γαλλικής Δεξιάς, αλλά για έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο». είπε για την 28χρονη Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.

Μέσο ενημέρωσης για τους λαϊκιστές της Ευρώπης

Σε δηλώσεις του στους New York Times, o Στιβ Μπάνον προανήγγειλε ότι θα ιδρύσει ένα μέσο ενημέρωσης όπου θα μπορούν να εκφράζονται όλοι οι λαϊκιστές της Ευρώπης.

Η Μαρίν καταργεί τη θέση του πατέρα της

Στο συνέδριο στη Λιλ η Μαρίν Λεπέν επανεξελέγη πρόεδρος του κόμματος, λαμβάνοντας το 100% των έγκυρων επιστολικών ψήφων. Το αποτέλεσμα δεν προκαλεί έκπληξη αφού ήταν η μόνη υποψήφια.

Με οριακή πλειοψηφία 52%, αντίθετα, ψηφίσθηκε το νέο καταστατικό με δύο σημαντικές αλλαγές: αφενός την κατάργηση της θέσης του επίτιμου προέδρου που οδηγεί στην οριστική απομάκρυνση του πατέρα Ζαν Μαρί Λεπέν.

Αφετέρου προβλέπεται η δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου από τοπικούς εκλεγμένους με στόχο «την ανάπτυξη της τοπικής παρουσίας, κλειδί για τις μελλοντικές εκλογικές επιτυχίες», όπως δήλωσε η πρόεδρος.

Με τις αλλαγές αυτές η Μαρίν Λεπέν επιχειρεί να δώσει νέα πνοή στο κόμμα, ύστερα από την αποτυχία της στις προεδρικές εκλογές απέναντι στον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και να ολοκληρώσει το έργο της «αποδαιμονοποίησης» του κόμματος που ξεκίνησε η ίδια από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία.

Ο Μπάνον απλώνει τα δίχτυα του στην Ευρώπη

Στον ιστότοπο «Politico,» ο Στιβ Μπάνον ο οποίος ξεκίνησε περιοδεία την περασμένη εβδομάδα στην Ευρώπη με στόχο την ενίσχυση του «παγκόσμιου λαϊκιστικού κινήματος», επισκέφθηκε πρώτα την Ζυρίχη. Εκεί συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία.

Το Σάββατο ήταν η σειρά της Λιλ και του συνεδρίου του Εθνικού Μετώπου. «Η Ιστορία βρίσκεται στην πλευρά μας και θα μας οδηγήσει από νίκη σε νίκη… Ανήκετε σε ένα παγκόσμιο κίνημα που είναι μεγαλύτερο από τη Γαλλία, μεγαλύτερο από την Ιταλία, μεγαλύτερο από την Πολωνία, μεγαλύτερο από την Ουγγαρία», τόνισε ο Μπάνον.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr