Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία κατήγγειλε στο Σ.Α. του ΟΗΕ ότι η Αλ Κάιντα επιτέθηκε με αέριο χλώριο σε αμάχους στην Αν. Γούτα

Η Ρωσία κατήγγειλε στο Σ.Α. του ΟΗΕ ότι η Αλ Κάιντα επιτέθηκε με αέριο χλώριο σε αμάχους στην Αν. Γούτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλη Νεμπένζια, κατηγόρησε τους τζιχαντιστές στην Ανατολική Γούτα (στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού), ότι έκαναν χρήση χημικού όπλου με αέριο χλώριο, ενώ υπογράμμισε ότι η συριακή κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να εξαλείψει την τρομοκρατία κοντά στην πρωτεύουσά της.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, στις 5 Μαρτίου οι τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα (συριακή Αλ Κάιντα) έκαναν χρήση χλωρίου στην Ανατολική Γούτα, από την οποία τραυματίστηκαν 30 πολίτες. Αυτό έγινε για να προετοιμαστεί το έδαφος για μονομερείς στρατιωτικές δράσεις ενάντια στην κυρίαρχη Συρία», δήλωσε ο Νεμπένζια.

«Τα προάστια της Δαμασκού δεν μπορούν να παραμείνουν φωλιά της τρομοκρατίας. Και χρησιμοποιούνται για συνεχόμενες απόπειρες από τους τρομοκράτες για να υπονομεύσουν την παύση των εχθροπραξιών».

Η σε εξέλιξη επιχείριση στα προάστια της Δαμασκού δεν παραβιάζει την απόφαση 2401 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία επιτρέπει τη συνέχιση της μάχης κατά τρομοκρατών, τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης. Αυτοί οι τρομοκράτες, συνέχισε, επιτίθενται σε νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις και αυτές οι επιθέσεις είναι καλά τεκμηριωμένες, πρόσθεσε.

Ο ίδιος κατηγόρησε τους τζιχαντιστές που είναι οχυρωμένοι στην Ανατολική Γούτα ότι εμποδίζουν τους αμάχους να την εγκαταλείψουν, ανοίγοντας πυρ εναντίον τους με όλμους και με ελεύθερους σκοπευτές.

Αμφισβήτησε επίσης τα στοιχεία για απώλειες αμάχων στην Ανατολική Γούτα που έχει υιοθετήσει ο ΟΗΕ, ζητώντας να μάθει ποιες είναι οι πηγές του οργανισμού.

Είχε προηγηθεί η Αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, η οποία μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας κατηγόρησε τη Ρωσία και τη Συρία ότι παραβιάζουν την απόφαση του Σ.Α. και ότι σκοτώνουν «αθώους αμάχους» επικαλούμενοι την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Η ίδια επίσης προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβουν μονομερή δράση εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτύχει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στη Συρία.

Ως παράδειγμα επικαλέστηκε τον περσινή πυραυλική επίθεση από αμερικανικά πολεμικά πλοία στο συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο Σαϊράτ, ως απάντηση σε περιστατικό με χημικά αέρια στην κατεχόμενη από τους τζιχαντιστές περιοχή Χαν Σεϊχούν της βορειοδυτικής Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr