Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι εάν πλήξουν κυβερνητικούς στόχους στη Δαμασκό θα υπάρξει πολεμική απάντηση

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι εάν πλήξουν κυβερνητικούς στόχους στη Δαμασκό θα υπάρξει πολεμική απάντηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το πρωί της Τρίτης το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σε επίσημη ανακοίνωσή του δήλωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε αμερικανική επιθετικότητα που θα θέσει σε κίνδυνο τις δυνάμεις της στη Συρία.

Η ανακοίνωση «απαντά» στις αμερικανικές προειδοποιήσεις ότι θα χτυπήσουν συριακούς κυβερνητικούς στόχους στη Δαμασκό, σε πολλούς από τους οποίους υπάρχει έντονη ρωσική παρουσία.

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι στήνεται προβοκάτσια για να κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση ότι έκανε χρήση χημικών όπλων, για να δικαιολογηθεί στη συνέχεια στρατιωτική επέμβαση εναντίον της.

Η ένταση έχει κορυφωθεί εξαιτίας της επιχείρισης απελευθέρωσης των ανατολικών προαστίων της Δαμασκού, της Ανατολικής Γούτα, από τις τζιχαντιστικές οργανώσεις που την κατέχουν εδώ και χρόνια.

Ο συριακός στρατός υποστηρίζεται από τη ρωσική πολεμική αεροπορία, που πραγματοποιεί σφοδρούς βομβαρδισμούς στις τζιχαντοκρατούμενες περιοχές.

Οι ισλαμιστές κατηγορούν τη Ρωσία ότι βομβαρδίζει αμάχους και η Ρωσία από την πλευρά της κατηγορεί τους τρομοκράτες ότι κρατάνε τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες.

Από την εμπειρία της πολιορκίας του Χαλεπιού μπορούμε να υποθέσουμε ότι πράγματι οι τζιχαντιστές κρατάνε τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και ότι πράγματι η Ρωσία βομβαρδίζει δίχως ιδιαίτερες ανθρωπιστικές ευαισθησίες.

Σε ό,τι αφορά όμως τα χημικά όπλα, η δική μας αίσθηση είναι ότι οι τζιχαντιστές είναι που κάνουν χρήση τους και όχι η κυβέρνηση της Συρίας, που έτσι κι αλλιώς νικάει και χωρίς αυτά τη μάχη.

Να μη λησμονούμε ότι πίσω από τα χημικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στη Συρία υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι εμπλέκεται η Τουρκία [διαβάστε εδώ].

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr