ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,


















































Ο Ίσραελ Κατζ εξευτέλισε τον «τζάμπα μάγκα» Ερντογάν - «Χάρτινος σουλτάνος» και άλλα... κοσμητικά
Εξοντώθηκε οπλαρχηγός της Χαμάς που κρατούσε εφτά ομήρους στην Πόλη της Γάζας
Ακόμα ένας Έλληνας της Συρίας δολοφονήθηκε από τους «μπάτσους» του καθεστώτος - Οι Έλληνες της Συρίας ζητάνε διπλωματική αλληλεγγύη από
Ο τραμπούκος-πειρατής Ερντογάν επιχειρεί με μαφιόζικες υποκρισίες να εμφανιστεί ως δήθεν φίλος και σύμμαχος της Ελλάδας
Η Σομαλιλάνδη θα ήθελε ισραηλινή βάση στο έδαφός της και συμμαχία με το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι ελπίζει πως η κουρδική πόλη Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, στον θύλακα της οποίας επιτίθεται ο τουρκικός στρατός με τη στρατιωτική επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» από τις 20 Ιανουαρίου, θα πέσει «μέχρι σήμερα το βράδυ» στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων.
«Πλησιάσαμε λίγο στην Εφρίν. Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως η Εφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα προς Τούρκους τοπικούς αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει την Τρίτη πως οι τουρκικές δυνάμεις περικύκλωσαν πλήρως την πόλη, κάτι που διαψεύστηκε από τους Κούρδους υπερασπιστές της Εφρίν και άλλες πηγές.
Περίπου 700.000 άνθρωποι βρίσκονται υπό πολιορκία στην Εφρίν, την ώρα που ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει όλους τους δρόμους της πόλης, ενώ νωρίτερα έγινε γνωστό ότι βομβάρδισε και συριακές κυβερνητικές θέσεις σε έδαφος που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Συρίας.
Πολεμικός χάρτης της Εφρίν: Με γαλάζιο χρώμα είναι τα συριακά εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο. Με κόκκινο είναι η κυβέρνηση της Συρίας, με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα και με ανοιχτό πράσινο άλλες ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις.























































