Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάλλον ακυρώνεται η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον στις 19 Μαρτίου

Μάλλον ακυρώνεται η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον στις 19 Μαρτίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το προγραμματισμένο για τις 19 Μαρτίου ταξίδι στις ΗΠΑ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά πάσα πιθανότητα θα μετατεθεί για αργότερα εξαιτίας της αλλαγής του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ.

Αυτό άφησε ανοιχτό ο Τούρκος ΥΠΕΞ την Τετάρτη σε δηλώσεις του στην κοινή συνέντευξή του Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μόσχα.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Τούρκο στο πλευρό του, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση στην Ουάσιγκτον.

Ο Ρώσος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να χωρίσουν τη Συρία.

«Γνωρίζω την πρόθεση των ΗΠΑ να εγκαταστήσουν μια βάση στη Συρία», είπε ο Λαβρόφ.

«Καταφεύγουν σε ορισμένες μεθόδους για να προκαλέσουν τη διάσπαση της Συρίας», πρόσθεσε.

Όταν ξέσπασε η κρίση και στη συνέχεια ο πόλεμος στη Συρία, η Τουρκία έπαιζε τον ρόλο του «εγγυητή» των δυτικών συμφερόντων στην περιοχή, ανεξέλεγκτη όμως από την Ουάσιγκτον.

Σύντομα η Τουρκία αυτονομήθηκε και άρχισε να επιχειρεί να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία εκμεταλλευόμενη τα ισλαμιστικά κινήματα που ξέσπασαν εξαιτίας της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης».

Η αποκατάσταση της κοσμικότητας στην Αίγυπτο το καλοκαίρι του 2013, όταν απαλλάχτηκε η χώρα από τη διακυβέρνηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που αναχαίτισε την τουρκική διείσδυση και στη Λιβύη, περιόρισε το «θέατρο» επιχειρήσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Συρία.

Όταν αποδείχτηκε ότι το τουρκικό καθεστώς αντί να εξοπλίζει και να εκπαιδεύει δυτικόφιλους «αντάρτες» στη Συρία, με χρήματα της Δύσης εκπαίδευε και εξόπλιζε συμμορίες της Αλ Κάιντα, οι ΗΠΑ αποφάσισαν τον Σεπτέμβριο του 2015 να διακόψουν τη βαθιά τους συνεργασία με την Τουρκία στο μέτωπο της Συρίας και επέλεξαν τους Κούρδους ως συμμάχους (Οκτώβριος 2015).

Τους Κούρδους προσπάθησαν να τους προσεταιριστούν και οι Ρώσοι, εξαιτίας όμως των στενών σχέσεών τους με το καθεστώς της Δαμασκού όπως και ότι εμφανίστηκαν δεύτεροι, δεν τα κατάφεραν.

Ρώσοι και Τουρκία συμμάχησαν απέναντι στους Κούρδους της Συρίας διότι για τους πρώτους οι Κούρδοι θεωρούνται «αμερικανικό πεζικό» και για τους δεύτερους μια ένοπλη δύναμη που απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr