Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα με τις οικογένειές τους εκκένωσαν νότια συνοικία της Δαμασκού

Τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα με τις οικογένειές τους εκκένωσαν νότια συνοικία της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα που κρατούσαν τη συνοικία Αλ Καντάμ στα νότια προάστια της Δαμασκού κατέληξαν σε συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση και την εκκένωσαν.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, περισσότεροι από 300 ένοπλοι και περισσότεροι από 1.000 συγγενείς τους αναχώρησαν από το προάστιο Αλ Καντάμ με προορισμό την κωμόπολη Καλάατ Αλ Μουντίκ, στα βορειοδυτικά της επαρχίας Χάμα.

Η συμφωνία για την εκκένωση της Αλ Καντάμ είχε επιτευχθεί αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2017, ωστόσο, χρειάστηκαν έξι μήνες και κάποιες ακόμα διαβεβαιώσεις για να πραγματοποιηθεί η εκκένωση των τζιχαντιστών και των οικογένειών τους.

Η Αλ Καντάμ είναι προάστιο και δήμος της συριακής πρωτεύουσας. Βρίσκεται δυτικά της παλαιστινιακής προσφυγικής συνοικίας Γιάρμουκ, η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Η κυβέρνηση της Συρίας έχει στόχο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να ελέγχει όλες τις συνοικίες της πρωτεύουσας. Αυτός είναι ο λόγος που έχει ξεκινήσει και τη μεγάλη στρατιωτική επιχείριση στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, στην Ανατολική Γούτα, για την απελευθέρωσή τους από τις ισλαμιστικές οργανώσεις.

Τελευταία να απελευθερώσει έχει αφήσει η κυβέρνηση τη συνοικία Γιάρμουκ, στην οποία το Ισλαμικό Κράτος αναμένεται να προβάλλει ισχυρή αντίσταση.

Πολεμικός χάρτης της Δαμασκού: Με κόκκινο χρώμα απεικονίζονται οι συνοικίες της συριακής πρωτεύουσας που ελέγχονται από την κυβέρνηση. Στα νότια, με μαύρο, η συνοικία Γιάρμουκ που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Με πράσινο χρώμα είναι οι συνοικίες που ελέγχονται από την Αλ Κάιντα και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις. Στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού βλέπετε με τρεις πράσινους θύλακες ό,τι έχει απομείνει υπό τζιχαντιστική κατοχή από την Ανατολική Γούτα και ενώ τα κυβερνητικά στρατεύματα συνεχίζουν να μάχονται εκεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr