Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι πήραν δίχως μάχη την Εφρίν – Κούρδοι αντάρτες και άμαχοι εκκένωσαν την πόλη

Οι Τούρκοι πήραν δίχως μάχη την Εφρίν – Κούρδοι αντάρτες και άμαχοι εκκένωσαν την πόλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Al Masdar News αλλά και φωτογραφίες που αναρτούνται στο Twitter, ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του φαίνεται ότι κατέλαβαν την κουρδική πόλη της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία αμαχητί.

Το Al Masdar News μεταδίδει ότι οι Κούρδοι μαχητές εγκατέλειψαν την πόλη και μαζί τους έφυγε και ο κουρδικός άμαχος πληθυσμός.

Σύμφωνα με το Al Masdar News, οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους τζιχαντιστές επιτέθηκαν στην πόλη από νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά και προέλασαν δίχως αντίσταση μέσα στην πόλη ώσπου συναντήθηκαν στο κέντρο της.

«Η πόλη εγκαταλείφτηκε δίχως αντίσταση», τονίζει το Al Masdar News και προσθέτει ότι «παρά τα όσα λέγονταν το προηγούμενο διάστημα από Κούρδους μαχητές και παραστρατιωτικές δυνάμεις που υπερασπίζονταν την πόλη και την περιοχή ότι θα πολεμούσαν μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος, στην πραγματικότητα την εγκατέλειψαν δίχως αντίσταση».

Αυτή τη στιγμή, οι κάτοικοι της Εφρίν και οι Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) υποχωρούν προς τις κυβερνητικές γραμμές σε μακριές φάλαγγες οχημάτων.

Κουρδικές διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις επικοινωνίες και ανέφεραν, από όσα γνωρίζουν, ότι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) πήραν την απόφαση να μην υπερασπιστούν την πόλη και να την εκκενώσουν για να αποφευχθεί λουτρό αίματος εξαιτίας των χιλιάδων αμάχων που παρέμεναν σε αυτήν.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι οι YPG αλλάζουν τη στρατηγική τους και περνάνε σε ανταρτοπόλεμο απέναντι στον τουρκικό στρατό εισβολής και στους μισθοφόρους του.

Μέχρι σήμερα, από τις 20 Ιανουαρίου οπότε και ξεκίνησε η τουρκική επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», οι Κούρδοι διεξήγαγαν τακτικό πόλεμο.

Οι Κούρδοι για μια ακόμη φορά καταγγέλλουν ότι Ρωσία, Τουρκία και Ιράν έχουν συμφωνήσει σε διαμελισμό της Συρίας και στην Τουρκία έχει παραχωρηθεί η επαρχία Ιντλίμπ και τα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Ερντογάν: Πήραμε την πόλη στις 08.30 το πρωί της Κυριακής

Η Άγκυρα εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», με στόχο να διώξει από την περιοχή τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

«Το κέντρο της πόλης Εφρίν είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού με την υποστήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, από τις 8.30 το πρωί», ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του.

Μισθοφόροι άτακτοι του τουρκικού στρατού στα περίχωρα της Εφρίν.

Ένα μπουλούκι από μισθοφόρους των Τούρκων μέσα στην Εφρίν.

Εδώ όπως λέγεται είναι το δημαρχείο της πόλης, στο οποίο κυματίζει η τουρκική σημαία όπως βλέπετε.

Εικόνες μέσα από τους δρόμους της Εφρίν. Οι τζιχαντιστές και τουρκικά τανκς περιφέρονται απυρόβλητοι.

Τούρκοι στρατιώτες σε δρόμο της Εφρίν.

Τζιχαντιστής μισθοφόρος των Τούρκων βγάζει selfie με φόντο τις εικόνες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Δείτε σε βίντεο την κατάληψη του δημαρχείου:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr