ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ιράν: Ξέσπασαν μάχες με Μπαλούχους αυτονομιστές και ιρανικές δυνάμεις
Απόπειρα αεροπειρατείας σε πτήση της flydubai προς το Τελ Αβίβ: «Ακούσαμε κραυγές, το αεροπλάνο βούτηξε στο κενό»
Το Ιράν διέκοψε τη χρηματοδότηση της Χαμάς επειδή δεν κατάφερε εξέγερση στη Δυτ. Όχθη
Η ρομποτική σκούπα αποκάλυψε την απιστία της συζύγου, αλλά έστειλε τον σύζυγο στη φυλακή
Οδοστρωτήρας η Άννα Παπαδοπούλου (ΕΛ.Α.Σ.) για Τριαντόπουλο (Τέμπη), Φλωρίδη (Δικαιοσύνη), Μαρινάκη και πανάκριβο πετρέλαιο - Ο Μητσοτάκης τσακίζει τον λαό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εκατοντάδες χιλιάδες σιίτες παρήλασαν σήμερα στη Βαγδάτη και σε αρκετές άλλες σιιτικές πόλεις του Ιράκ επιδεικνύοντας έτσι την ετοιμότητά τους να πολεμήσουν τους σουνίτες ισλαμοφασίστες που έχουν αναλάβει τον έλεγχο σημαντικών περιοχών στο βόρειο και στο δυτικό Ιράκ.
Φορώντας στρατιωτικές στολές και φέροντας όπλα, οι σιίτες παρήλασαν σε πολλές πόλεις ύστερα από έκκληση του σιίτη ηγέτη Μουκτάντα αλ Σαντρ, με την παρουσία της αστυνομίας και του στρατού.
Ο αλ Σαντρ κάλεσε τους υποστηρικτές του την περασμένη εβδομάδα να διοργανώσουν παρέλαση και να δείξουν ότι μπορούν να προστατεύσουν τους ιερούς τόπους και τα τεμένη της χώρας.
Χιλιάδες παρέλασαν στη Βαγδάτη ξεκινώντας από τη συνοικία Σαντρ Σίτι.
Ο αριθμός των κατοίκων στις πολυπληθέστερες σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης, την Σαντρ Σίτι και την αλ Σούλα, εκτιμάται ότι ανέρχεται σε τρία εκατομμύρια.
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν την βόρεια πόλη Μοσούλη την περασμένη εβδομάδα και στη συνέχεια συνέχισαν την προέλασή τους σε πόλεις που εκτείνονται στα νότια προς την Βαγδάτη.
Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια σιίτες απ΄όλο το Ιράκ φέρεται ότι έχουν δηλώσει εθελοντές για να φέρουν όπλα και να βοηθήσουν τον στρατό να νικήσει τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης.























































