Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Στίβεν Χόκινγκ θα αναπαύεται αιώνια δίπλα στους μεγαλύτερους επιστήμονες της ιστορίας

Ο Στίβεν Χόκινγκ θα αναπαύεται αιώνια δίπλα στους μεγαλύτερους επιστήμονες της ιστορίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Στίβεν Χόκινγκ,

O Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ θα αναπαύεται στους αιώνες, ανάμεσα σε μερικούς από τους μεγαλύτερους επιστήμονες της ιστορίας.

Η τέφρα του θα εναποτεθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, δίπλα στους τάφους του Ισαάκ Νεύτωνα και του Καρόλου Δαρβίνου. Τρία λαμπρά πνεύματα, που θα μπορούσαν να συζητήσουν για πάρα πολλά.

Ο Χόκινγκ, ο πιο αναγνωρίσιμος επιστήμονας του κόσμου, πέθανε την περασμένη εβδομάδα, σε ηλικία 76 ετών, έχοντας αφιερώσει τη ζωή του στη διερεύνηση της προέλευσης του σύμπαντος, στα μυστήρια των μαύρων τρυπών και στη φύση του ίδιου του χρόνου.

Μετά τη νευροκινητική ασθένεια που εκδηλώθηκε στις 21 του χρόνια, ο Χόκινγκ περιορίστηκε σε μια αναπηρική καρέκλα για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε, έπρεπε να μιλήσει μέσω ενός φωνητικού ενισχυτή και να επικοινωνήσει μετακινώντας τα φρύδια του.

Το Αβαείο του Γουέστμινστερ, ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης 17 μονάρχων και ηρώων της βρετανικής ιστορίας, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια ειδική τελετή για τον Χόκινγκ αργότερα φέτος, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εναποτεθεί η τέφρα του.

“Είναι απολύτως λογικό η τέφρα του Καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ να παραμείνει στο Αβαείο, κοντά σε εκείνα άλλων διακεκριμένων επιστημόνων”, δήλωσε αξιωματούχος του Αβαείου. Ο Νεύτων, ο οποίος διατύπωσε το νόμο της βαρύτητας και έθεσε τα θεμέλια των σύγχρονων μαθηματικών, θάφτηκε στην μονή το 1727.

Ο Δαρβίνος, του οποίου η θεωρία της εξέλιξης ήταν μια από τις πιο σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις όλων των εποχών, θάφτηκε κοντά στο Νεύτωνα το 1882. Η ταφή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ είναι σπάνια τιμή.

Οι πιο πρόσφατες ταφές επιστημόνων υπήρξαν εκείνες του Έρνεστ Ράδερφορντ, πρωτοπόρου της πυρηνικής φυσικής, το 1937, και του Τζόζεφ Τζον Τόμσον, ο οποίος ανακάλυψε τα ηλεκτρόνια, το 1940.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Σύμπαν «αιμορραγεί» και θα εξατμιστεί

Η 11χρονη που είναι εξυπνότερη από Αϊνστάιν και Χόκινγκ

Mετά θάνατον… απαντήσεις και προσωπικές εξομολογήσεις από τον Στίβεν Χόκινγκ

Ποια ήταν τελευταία θεωρία του Στίβεν Χόκινγκ – Δημοσιεύεται για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του

Μύδροι Πολάκη για τον Μητροπολίτη Κηφισιάς: Είναι «ντόπιος Ταλιμπάν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr