Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο: Αυστριακός διπλωμάτης στο Τελ Αβίβ ανέβαζε ναζιστικές σβάστικες στο Facebook

Απίστευτο: Αυστριακός διπλωμάτης στο Τελ Αβίβ ανέβαζε ναζιστικές σβάστικες στο Facebook
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντολή άμεσης ανάκλησης Αυστριακού διπλωμάτη που υπηρετεί στην πρεσβεία της Αυστρίας στο Ισραήλ, λόγω αναρτήσεών του με ακροδεξιό περιεχόμενο στο Facebook έδωσε η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ, η οποία πρόσκειται στο συγκυβερνών στην Αυστρία ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας.

Ο Γιούργκεν-Μίχαελ Κλέπιχ, διπλωμάτης με βαθμό ακολούθου, φέρεται να έχει αναρτήσει στην σελίδα του στο Facebook, μεταξύ άλλων, φωτογραφία του στην οποία εμφανίζεται με μπλουζάκι της διαβόητης ακροδεξιάς οργάνωσης των «Ταυτοτήτων», λίγο μετά την τοποθέτησή του στην αυστριακή πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως δήλωσε το μεσημέρι στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία η υπουργός Εξωτερικών, η υπόθεση θα διερευνηθεί ενδελεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και στην περίπτωση ενοχής θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές κυρώσεις, ενώ η ίδια εκτιμά πως δεν θα υπάρξει ζημία για το κύρος της Αυστρίας στο εξωτερικό.

Φωτογραφία του παππού του με ναζιστική στολή και τον αγκυλωτό σταυρό

Σύμφωνα με το αυστριακό εβδομαδιαίο περιοδικό Falter, ο Κλέπιχ, ο οποίος είναι επίσης δημοτικός σύμβουλος στον δεύτερο τομέα της Βιέννης και μέλος της ακροδεξιάς παγγερμανιστικής αδελφότητας Vandalia, είχε αναρτήσει ήδη πριν από μήνες στο Facebook φωτογραφία του παππού του με ναζιστική στολή και τον αγκυλωτό σταυρό.

Όταν στα τέλη Ιανουαρίου είχε αποκαλυφθεί η ανάμιξη σε σκάνδαλο ναζιστικού περιεχομένου του επικεφαλής των υποψηφίων του Κόμματος Ελευθερίας Αυστρίας στις περιφερειακές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας Ούντο Λαντμπάουερ, ο οποίος εξαιτίας των διαστάσεων του σκανδάλου είχε αναγκαστεί σε παραίτηση, ο Κλέπιχ του είχε εκφράσει δημόσια τη συμπαράστασή του, όταν ήδη υπηρετούσε στην αυστριακή πρεσβεία στο Ισραήλ.

Ο Λαντμπάουερ, του οποίου την παραίτηση είχε ζητήσει νωρίτερα ο ίδιος ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, ήταν επικεφαλής των υποψηφίων των Ελευθέρων στις περιφερειακές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου στην Κάτω Αυστρία, στις οποίες οι Ελεύθεροι αναδείχθηκαν τρίτο σε δύναμη κόμμα και ο ίδιος εξελέγη στην τοπική Βουλή, ενώ επρόκειτο και να συμμετάσχει ως μέλος στην τοπική κυβέρνηση.

Ο Ούντο Λαντμπάουερ είναι στέλεχος και υπήρξε στο παρελθόν αντιπρόεδρος του ακροδεξιού παγγερμανιστικού εθνικιστικού συνδέσμου Germania στην πόλη Βίνερ Νόιστατ.

Είχε εκδώσει βιβλίο με ύμνους που έχουν περιεχόμενο καθαρά αντισημιτικό, ρατσιστικό και εγκωμιαστικό για τους ναζιστές και το Τρίτο Ράιχ.

Το Κόμμα Ελευθερίας Αυστρίας είναι εταίρος του κεντροδεξιού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς στην νέα αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού που ορκίστηκε στις 18 του περασμένου Δεκεμβρίου για πενταετή θητεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Ισραηλινός πιλότος περιγράφει την ιρανική επίθεση: «Σαν το Top Gun να συναντά τον Πόλεμο των Άστρων»

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr