Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θα μάθουν τα φιλότουρκα Εγγλεζάκια να σέβονται – Η Αίγυπτος απέλασε την ανταποκρίτρια των «The Times»

Θα μάθουν τα φιλότουρκα Εγγλεζάκια να σέβονται – Η Αίγυπτος απέλασε την ανταποκρίτρια των «The Times»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην απέλαση της ανταποκρίτριας των «Τhe Times» προχώρησαν οι αιγυπτιακές Αρχές, όπως καταγγέλλει η βρετανική εφημερίδα, η οποία κάνει λόγο για «απόπειρα τρομοκράτησης» από το «καταπιεστικό περιβάλλον που δημιούργησε ο πρόεδρος Σίσι».

Προφανώς και στο τουρκόφιλο Λονδίνο υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για το πρόσωπο του Αιγύπτιου Προέδρου, ο οποίος όχι μόνο απάλλαξε το καλοκαίρι του 2013 τη χώρα του από το καθεστώς των Αδελφών Μουσουλμάνων, που εκλέχτηκαν στην κυβέρνηση μετά τη λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη», αλλά και επειδή έχει ρίξει πόρτα στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο λόγος που τα εγγλεζάκια έχουν θυμώσει είναι γιατί δεν έχουν πάρει ούτε μια γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο, αφού Κύπρος, Ισραήλ και Αίγυπτος ούτε θέλουν να ακούν για Εγγλέζους, για αυτό και τα έχουν κάνει πλακάκια με το καθεστώς Ερντογάν.

Ο πρόεδρος Σίσι όμως δεν είναι από εκείνους που στο όνομα δήθεν της «ελευθερίας του Τύπου» θα επιτρέπει τη βρετανική προπαγάνδα να παίζει τα ύπουλα παιχνίδια της. Όχι πριν πολύ καιρό και το BBC έστησε προβοκάτσια με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, που αποκαλύφθηκε.

Η 33χρονη δημοσιογράφος, η οποία διέμενε εδώ και επτά χρόνια στην αφρικανική χώρα, σύμφωνα με τους «The Times», «συνελήφθη πριν από τρεις εβδομάδες, διότι πήρε συνέντευξη από τον συγγενή ενός άνδρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ένα πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες προς την Ευρώπη».

Η ίδια τέθηκε υπό κράτηση «χωρίς εξηγήσεις», ακολούθως «οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο από την Αστυνομία και αναγκάστηκε να επιβιβαστεί σε μια πτήση προς το Λονδίνο».

«Οι Times λυπούνται για την απόπειρα των αιγυπτιακών Αρχών να τρομοκρατήσουν τα ΜΜΕ και να καταστείλουν την κάλυψή μας (σ.σ. όλα αυτά μαζί έπαθαν τα εγγλεζάκια;)», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εφημερίδα.

«Συνάδουν δυστυχώς με το καταπιεστικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει ο πρόεδρος Αλ Σίσι σε βάρος του Τύπου» προσθέτουν, ενώ εάν έκαναν κουμάντο στην Αίγυπτο οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι με τους Τούρκους, τα εγγλεζάκια θα αλώνιζαν.

Αναφερόμενη στην απέλασή της, η Μπελ Τριού καταγγέλλει πως η Αστυνομία κατάσχεσε το υλικό της και πως κρατήθηκε χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι απειλήθηκε με «στρατιωτική δίκη, μια διαδικασία που χρησιμοποιείται συχνά εναντίον υπόπτων για τρομοκρατία ή αντιφρονούντων».

Η υπόθεση της δημοσιογράφου έφθασε μέχρι τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

Σημειώνεται ότι οι Αιγύπτιοι καλούνται αύριο να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας, με τις δημοσκοπήσεις να καθιστούν απόλυτο φαβορί τον νυν πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ Αλ Σίσι, αφοσιωμένο σύμμαχο της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Την Τρίτη 16 Απριλίου απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

Τούρκος δημοσιογράφος έχασε το πόδι του από ισραηλινή βόμβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr