Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μπαρούτι” η κατάσταση στο Κόσοβο: Συνελήφθη Σέρβος κυβερνητικός αξιωματούχος

“Μπαρούτι” η κατάσταση στο Κόσοβο: Συνελήφθη Σέρβος κυβερνητικός αξιωματούχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Κόσοβο, Κοσσυφοπέδιο, Σερβία,

“Μπαρούτι” η κατάσταση στο Κόσοβο αφού η αστυνομία συνέλαβε τον Μάρκο Τζούριτς, διευθυντή του γραφείου της κυβέρνησης της Σερβίας για το Κόσοβο, ο οποίος φέρεται να εισήλθε στην αποσχισθείσα σερβική επαρχία χωρίς την άδεια των τοπικών αρχών.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν σε κτήριο στη Μιτρόβιτσα, όπου ο Μ. Τζούριτς είχε συνάντηση με εκπροσώπους της σερβικής μειονότητας του Κοσόβου και τον συνέλαβαν, αφού προηγουμένως με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης απώθησαν τους συγκεντρωμένους που προέβαλαν αντίσταση. Στη συνέχεια έβαλαν τον Μ. Τζούριτς σε αστυνομικό τζιπ το οποίο απομακρύνθηκε με κατεύθυνση την Πρίστινα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσόβου, με ανακοίνωσή του, είχε απαγορεύσει την είσοδο στον Σέρβο κυβερνητικό αξιωματούχο και είχε προειδοποιήσει ότι, εάν επιχειρούσε να εισέλθει παράνομα, θα συλλαμβανόταν.

Στο βόρειο τμήμα της πόλης Μιτρόβιτσα ακούγονται οι σειρήνες που συνήθως ενεργοποιούνται από τους Σέρβους όταν υπάρχει κάποιος κίνδυνος ή απειλή. Η κατάσταση είναι τεταμένη, πολλοί Σέρβοι σπεύδουν στο κέντρο της πόλης και απειλούνται επεισόδια, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης στο Βελιγράδι.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας αργότερα το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr