Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδος Βουλευτής: «Το Ισλαμικό Κράτος αναδύεται ξανά στο Κιρκούκ»

Κούρδος Βουλευτής: «Το Ισλαμικό Κράτος αναδύεται ξανά στο Κιρκούκ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη Δευτέρα ο Κούρδος βουλευτής του ιρακινού κοινοβουλίου, Σαχαουάν Αμπντουλά, προειδοποίησε ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανασυντάσσεται στην πλούσια σε πετρέλαια επαρχία του Κιρκούκ.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες αυτή η βόρεια επαρχία του Ιράκ, που διεκδικείται τόσο από την ιρακινή κυβέρνηση όσο και από το αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν, συνταράσσεται από ένα κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων με δεκάδες θύματα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το Κιρκούκ δεν είναι ασφαλές από τη στιγμή που η διοίκηση της επαρχίας πέρασε στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων και της ιρακινής σιιτικής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι.

«Το Κιρκούκ δεν είναι ασφαλές και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σε αυτή την πόλη», δήλωσε μιλώντας στο Kurdistan 24.

«Οι περιοχές μεταξύ του Κιρκούκ και της Χαουίτζα, που προηγουμένως κρατούνταν ασφαλείς από τις δυνάμεις των Πεσμεργκά, είναι τώρα ανοιχτές για την ανάδυση ξανά του Ισλαμικού Κράτους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Αμπντουλά σημείωσε ότι οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το Ισλαμικό Κράτος από το νέο κύμα επιθέσεων ενάντια στους πολίτες.

Μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν η επαρχία του Κιρκούκ και άλλες αμφισβητούμενες περιοχές, η ιρακινή κυβέρνηση εξαπέλυσε μια επίθεση στις 16 Οκτωβρίου 2017 για να αναγκάσει τους Κούρδους Πεσμεργκά να αποσυρθούν από την περιοχή.

Οι κουρδικές δυνάμεις προστάτευαν την περιοχή του Κιρκούκ μετά την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους το καλοκαίρι του 2014 και την κατάρρευση του ιρακινού στρατού, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφάλειας και ειρηνικής συνύπαρξης.

«Μετά την ανάπτυξη των ιρακινών δυνάμεων στο Κιρκούκ, πολλές επιθέσεις έχουν γίνει ενάντια στις δυνάμεις ασφαλείας όπως και στον άμαχο πληθυσμό», είπε ο Αμπντουλά.

Αν και τον Δεκέμβριο του 2017 ο Ιρακινός Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη στρατιωτική νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους, αυτό παραμένει ενεργό στο Ιράκ. Οι τζιχαντιστές διεξάγουν ανταρτοπόλεμο στην ύπαιθρο και τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στις πόλεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr