Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γλίτωσε από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά την έσφαξαν νεοναζί στο σπίτι της στο Παρίσι

Γλίτωσε από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά την έσφαξαν νεοναζί στο σπίτι της στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Γάλλοι εισαγγελείς εξετάζουν τη δολοφονία 85χρονης εβραίας, το μισοκαμμένο πτώμα της οποίας βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμά της στο Παρίσι, ως αντισημιτική επίθεση, όπως ανακοίνωσαν δικαστικές πηγές.

Η Μιρέιγ Νολ, η οποία γλίτωσε από τα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, βρέθηκε νεκρή την Παρασκευή στο διαμέρισμά της στο ανατολικό Παρίσι, όπου ζούσε μόνη της.

Η νεκροψία – νεκροτομή έδειξε ότι η γυναίκα είχε δεχτεί πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι προτού οι άγνωστοι δράστες πυρπολήσουν το διαμέρισμά της.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν σε σχέση με τη δολοφονία της και ανακρίθηκαν από την αστυνομία και στη συνέχεια εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστή, ο οποίος διέταξε την έναρξη επίσημης έρευνας για δολοφονία, υποκινούμενη από θρησκευτικά κίνητρα καθώς και για ληστεία και καταστροφή περιουσίας, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Με βάση τη γαλλική νομοθεσία, όταν κάποιος τίθεται υπό επίσημη έρευνα, συχνά αλλά όχι πάντα, οδηγείται στη συνέχεια σε δίκη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε, έπειτα από την είδηση για τη δολοφονία της, αποφασισμένος να ξεριζώσει τον αντισημιτισμό στη Γαλλία, όπου ζει η μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα της δυτικής Ευρώπης και πολλά από τα έως και μισό εκατομμύριο μέλη της κοινότητας καταγγέλλουν εδώ και χρόνια για αύξηση των αντισημιτικών εγκλημάτων.

Σε μήνυμα το οποίο ανήρτησε στο Τwitter αργά το βράδυ Δευτέρας ο κ. Μακρόν ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω την θλίψη μου μετά το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος της κ.Νολ. Επαναλαμβάνω την απόλυτη δέσμευσή μου να καταπολεμήσω τον αντισημιτισμό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr