Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και η Λεπέν στη «Λευκή Πορεία» για τη δολοφονία 85χρονης εβραίας στο Παρίσι

Και η Λεπέν στη «Λευκή Πορεία» για τη δολοφονία 85χρονης εβραίας στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όλοι οι ηγέτες πολιτικών κομμάτων, ανάμεσά τους η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και οι βουλευτές του κόμματός της, ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν το παρών στην «Λευκή Πορεία» για τη δολοφονία της 85χρονης εβραίας Μιρέιγ Νολ, γυναίκας που γλίτωσε από το Ολοκαύτωμα και οι αρχές πιστεύουν ότι έπεσε θύμα αντισημιτικής δολοφονικής επίθεσης μέσα στο διαμέρισμά της στο Παρίσι.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι η Μ. Λεπέν και οι βουλευτές της δεν θα συμμετείχαν στην πορεία, καθώς το συμβούλιο που εκπροσωπεί τις εβραϊκές οργανώσεις στη Γαλλία (Crif) δεν επιθυμούσε την παρουσία τους.

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο εξηγεί ότι η απόφασή του να συμμετάσχει οφείλεται στο γεγονός ότι ο γιος της δολοφονηθείσας, ο Ντανιέλ Νολ, «πήρε αποστάσεις από τη θέση του Crif».

Το Crif είχε χαρακτηρίσει «ανεπιθύμητο» το Εθνικό Μέτωπο, ενώ είχε επισημάνει την “ανακολουθία” του Ζαν-Λικ Μελανσόν, του αρχηγού της αριστερής Ανυπότακτης Γαλλίας, δεδομένου ότι στηρίζει ταυτόχρονα το κίνημα BDS που τάσσεται υπέρ του μποϊκοτάζ στο Ισραήλ. Ο κ. Μελανσόν έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να πάρει μέρος στην πορεία.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό κάλεσε την Τρίτη τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση. Τη δολοφονία της Νολ καταδίκασαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και όλα τα κόμματα.

Δύο ύποπτοι έχουν τεθεί υπό κράτηση και οι εισαγγελικές αρχές διενεργούν έρευνα για δολοφονία υποκινούμενη από θρησκευτικά κίνητρα.

Η αστυνομία έχει συλλάβει γείτονα της Νολ και έναν δεύτερο ύποπτο, εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Οι ερευνητές εξετάζουν το σενάριο οι δολοφόνοι της Νολ να την μαχαίρωσαν, να την λήστεψαν και να έκαψαν το πτώμα της επειδή ήταν εβραία.

«Το φρικτό στοιχείο είναι ότι ένας από τους δράστες είπε στον άλλον: “Είναι Εβραία, πρέπει να έχει χρήματα”, δήλωσε την Τρίτη ενώπιον του κοινοβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ. «Υπάρχουν στερεότυπα, τα οποία πρέπει να καταπολεμήσουμε», είπε.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας, άνω σώματος του γαλλικού κοινοβουλίου, Ζεράρ Λαρσέ, του κεντροδεξιού κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί» (LR) ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην πορεία που θα ξεκινήσει στις 18.30 τοπική ώρα από την Πλας ντε λα Νασιόν και θα καταλήξει στο σπίτι της Νολ, στο 11ο Διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Παρών θα είναι και ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Λοράν Βοκιέ.

Ο Κριστόφ Καστανέρ, του κυβερνώντος κεντρώου κινήματος LREM, κάλεσε τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στη διαδήλωση.

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους τους να δώσουν και αυτοί το παρών στις πορείες έχουν απευθύνει επίσης το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (PCF) και ο πρόεδρος της κεντροδεξιάς UDI, που στηρίζει την κυβέρνηση Φιλίπ.

Οι εργασίες του κοινοβουλίου θα διακοπούν ώστε να επιτραπεί στους πολιτικούς να συμμετάσχουν στην πορεία, αναφέρει κοινή ανακοίνωση της Εθνοσυνέλευσης, κάτω σώματος του γαλλικού κοινοβουλίου και των επικεφαλής των Κ.Ο.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ πρόκειται να συναντήσει την οικογένεια της Νολ εντός της ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Θρίλερ με τον στρατιώτη που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 – «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr