Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ματέο Σαλβίνι: Να σταματήσει η απόβαση μεταναστών στην Ιταλία – Κίνδυνος από τζιχαντιστές

Ματέο Σαλβίνι: Να σταματήσει η απόβαση μεταναστών στην Ιταλία – Κίνδυνος από τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον άμεσο τερματισμό κάθε αποβίβασης μετανάστη ή πρόσφυγα στην Ιταλία ζήτησε ο ηγέτης της εθνικιστικής δεξιάς Λέγκα και νέος αρχηγός της ιταλικής Κεντροδεξιάς Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έκανε λόγο για «τρομοκρατική απειλή».

«Ο κίνδυνος τρομοκρατικών πράξεων είναι πολύ υψηλός: μετά τις συλλήψεις και το SOS της Frontex περί πιθανότητας ύπαρξης τρομοκρατών ανάμεσα σε όσους αποβιβάζονται, ζητούμε για άμεση κίνηση, για δρακόντειο έλεγχο των συνόρων μας σε ξηρά και θάλασσα και την απαγόρευση όλων των αποβιβάσεων στις ακτές μας», τόνισε ο εθνικιστής πολιτικός, ο οποίος διεκδικεί την πρωθυπουργία της Ιταλίας, ως ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος του ισχυρότερου συνασπισμού (Κεντροδεξιά Συμμαχία) στο κοινοβούλιο.

Το τελευταίο διάστημα στην Ιταλία υπήρξε κύμα συλλήψεων μεταναστών ως υπόπτων για τρομοκρατία, με τελευταία περίπτωση, νωρίτερα την Τετάρτη, ενός Ιταλού μαροκινής καταγωγής στο Τορίνο ο οποίος φιλοδοξούσε να στρατολογήσει «μοναχικούς λύκους» για επιθέσεις με φορτηγά σε ιταλικό έδαφος.

Η Frontex εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανή διείσδυση τρομοκρατών μέσω μεταναστευτικών και προσφυγικών οδών στην Ιταλία την Τρίτη.

Ο Ματέο Σαλβίνι της Lega έχει ως κύριο αντίπαλο για την πρωθυπουργία τον Λουίτζι Ντι Μάιο, νέο αρχηγό του Κινήματος Πέντε Αστέρια, το οποίο, ως κόμμα, έχει αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις πρόσφατες εκλογές.

Ωστόσο, εάν η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το εθνικιστικό δεξιό, μεταφασιστικό κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι στοιχιστούν πίσω από τον Μ. Σαλβίνι, τότε η Κεντροδεξιά Συμμαχία, ως σύνολο, είναι ισχυρότερη κοινοβουλευτικά από τα «Πέντε Αστέρια» και μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο για την πρωθυπουργία.

Στην Κεντροδεξιά Συμμαχία συμμετέχει, ως τέταρτη δύναμη, και το μικρό κεντροδεξιό ρεύμα Εμείς με την Ιταλία, που εκπροσωπείται μόνο στην Γερουσία.

Για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία χρειάζεται πλειοψηφία και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου.

Η Λέγκα συνεργάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο με ακροδεξιά ρεύματα, όπως το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν και το Κόμμα Ελευθερίας Αυστρίας του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ελάσσων εταίρος στην κυβέρνηση της χώρας του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr