ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελευθερία Τύπου, Κατασκοπεία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λογοκρισία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Τουρκία,


















































Μάρκο Ρούμπιο: «Θαυμασμός και δέος» για την Ελλάδα από την Πνύκα με φόντο την Ακροπόλη
Τέλος από τον ΑΝΤ1 με αιχμές οι «Ράδιο Αρβύλα» - Η ανακοίνωση του καναλιού
Ισπανία: Πέθανε η 87χρονη Μαρικάρμεν που έγινε σύμβολο του αγώνα κατά των εξώσεων
Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου - Τι προβλέπει η τροπολογία
Η EuroLeague, ο Παναθηναϊκός και ο «άσος στο μανίκι» του Σιλβέν Φρανσίσκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Ντουϊγού Ερόλ (Duygu Erol), δημοσιογράφος του φιλοκουρδικού πρακτορείου ειδήσεων Jinnews, κατήγγειλε ότι την προηγούμενη εβδομάδα τη συνέλαβε η τουρκική Αστυνομία και της ζητήθηκε να γίνει πληροφοριοδότης του τουρκικού καθεστώτος.
Η δημοσιογράφος συνελήφθη στις 20 Μαρτίου με ακόμα δέκα άτομα, με την κατηγορία της διάδοσης τρομοκρατίας μέσω διαδικτύου.
Είναι μια κατηγορία που συνήθως χρησιμοποιείται για να συλλαμβάνονται όσοι αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχόλια ή φωτογραφίες που υποστηρίζουν το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ή άλλες κουρδικές οργανώσεις.
Η Ντουϊγού Ερόλ κρατήθηκε τέσσερις ημέρες και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Η ίδια δεν το έβαλε κάτω. Την Τετάρτη κάλεσε σε συνέντευξη Τύπου και εκεί αποκάλυψε ότι η Αστυνομία της πρότεινε να γίνει πληροφοριοδότης της.
«Με οδήγησαν στο δωμάτιο όπου γίνονται οι συναντήσεις των κρατούμενων με τους δικηγόρους τους και κλείδωσαν την πόρτα πίσω μου.
»Ήρθαν κάποιοι άνθρωποι από το Ίδρυμα Δημόσιας Ασφαλείας και μου είπαν ότι ήθελαν να μου μιλήσουν, όπως και σε άλλους κρατούμενους δημόσιους υπαλλήλους και δημοσιογράφους».
Όπως κατήγγειλε, οι ασφαλίτες της είπαν:
«Αναρωτήθηκες γιατί είσαι εδώ αν και δεν ανάρτησες τίποτα στα social media; Σκέψου τι γράφουν άλλοι δημοσιογράφοι και είναι ελεύθεροι; Επειδή δουλεύουν με εμάς», της είπαν.























































