Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνέλαβαν 4 ομοφυλόφιλους σε επαρχία της Ινδονησίας – Με τι τους απειλούν

Συνέλαβαν 4 ομοφυλόφιλους σε επαρχία της Ινδονησίας – Με τι τους απειλούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδονησία, Ομοφυλόφιλοι, Ρατσισμός, Σαρία,

Με την κατηγορία για ομοφυλοφιλικές σχέσεις συνελήφθησαν από αστυνομικούς και πολίτες στην επαρχία Άτσεχ στην Ινδονησία τέσσερα άτομα, κινδυνεύοντας με έως και 100 μαστιγώσεις δημοσίως, σύμφωνα με το νόμο της σαρίας που επικρατεί, ενώ υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησαν σήμερα 3/4/΄18 από τις αρχές να τους αφήσουν ελεύθερους.

«Ολοκληρώνουμε τους φακέλους και σύντομα θα τους παραδώσουμε στους εισαγγελείς», δήλωσε ο Μαρζούκι επικεφαλής ερευνών της θρησκευτικής αστυνομίας στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μπάντα Άτσεχ.

Αυτόκλητοι τιμωροί και η θρησκευτική αστυνομία του Άτσεχ συχνά εισβάλλουν στα σπίτια και σε εργασιακούς χώρους όπου συλλαμβάνουν ανθρώπους με την κατηγορία ότι έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Η αστυνομία συνέλαβε νωρίτερα φέτος 12 διεμφυλικές γυναίκες και τις ταπείνωσε δημοσίως αναγκάζοντας τες να κόψουν τα μαλλιά τους και να φορέσουν «ανδρικά» ρούχα.

Η Ινδονησία, η πιο πολυπληθής μουσουλμανική χώρα του κόσμου, είναι κοσμικό κράτος, όμως στην υπερσυντηρητική επαρχία Άτσεχ ισχύει η σαρία.

Το κοινοβούλιο της χώρας εξετάζει αυτή την περίοδο αλλαγή του ποινικού κώδικα ώστε να ποινικοποιηθεί οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση εκτός γάμου, περιλαμβανομένων των ομοφυλοφιλικών.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ανακοίνωσε ότι η ποινή «αποτελεί βασανιστήριο βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

«Οι αρχές του Άτσεχ θα πρέπει να αφήσουν ελεύθερους τους τέσσερις και να προστατεύσουν τους πολίτες από τους αυτόκλητους τιμωρούς που στοχοθετούν αθώες μειονότητες», τόνισε ο Γκρέιμ Ράιντ διευθυντής του προγράμματος των ΛΟΑΤΚΙ στο HRW.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Στο Δημαρχείο της Αθήνας ο πρώτος γάμος γυναικών στην Ελλάδα (βίντεο)

Ο τζιχαντιστής Κύριλλος Μόσχας είπε «η Ελλάδα έχασε την κυριαρχία της»

Τελέστηκε στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομοφύλων στην Ελλάδα – Αυτό είναι το ζευγάρι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr