Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Δεν υπάρχουν αθώοι στη Λωρίδα της Γάζας – Όλοι συνδέονται με τη Χαμάς»

«Δεν υπάρχουν αθώοι στη Λωρίδα της Γάζας – Όλοι συνδέονται με τη Χαμάς»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν υπάρχουν αθώοι» στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Άβιγκντορ Λίμπερμαν στη δημόσια ισραηλινή ραδιοφωνία.

«Δεν υπάρχουν αθώοι στη Λωρίδα της Γάζας. Όλοι συνδέονται με τη Χαμάς», είπε αναφερόμενος στην τουρκόφιλη ισλαμιστική οργάνωση που αποτελεί το παλαιστινιακό παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων και ελέγχει την περιοχή αυτή ανάμεσα στο Ισραήλ, στην Αίγυπτο και στη Μεσόγειο και την έχει μετατρέψει σε προτεκτοράτο του τουρκικού νεοοθωμανισμού.

«Όλοι μισθοδοτούνται από τη Χαμάς και όλοι οι μαχητές που προσπαθούν να μας προκαλέσουν και να διασχίσουν τα σύνορα είναι μαχητές της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς», είπε ο Λίμπερμαν.

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει τις έντονες επικρίσεις για τη χρήση πραγματικών σφαιρών εναντίον των διαδηλωτών κατά την «πορεία της επιστροφής» που διοργάνωσε η Χαμάς στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές που υποκινούνται από την ισλαμιστική Χαμάς διεκδικούν την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων που εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να φύγουν από τη γη τους με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Μετά τις διαδηλώσεις της 30ής Μαρτίου, κατά τις οποίες 19 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, οι μισοί εκ των οποίων αποδεδειγμένα ισλαμιστές τρομοκράτες της Χαμάς, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ ζήτησαν να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα.

Τη Μεγάλη Παρασκευή (6/4), στη διάρκεια μιας νέας ημέρας διαδηλώσεων που σημαδεύτηκαν από συγκρούσεις, εννέα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οπίων ένας δημοσιογράφος, σκοτώθηκαν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναρωτήθηκε και πάλι αν η χρήση βίας από το Ισραήλ απέναντι στις διαδηλώσεις αυτές ήταν ανάλογη.

Συνολικά, περιλαμβανομένων δύο Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε χωριστές συγκρούσεις, ο απολογισμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τις 30 Μαρτίου ανέρχεται στους 30, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Από ισραηλινής πλευράς δεν υπάρχει κανένα θύμα.

Το Ισραήλ δηλώνει πως οι στρατιώτες του άνοιξαν πυρ μόνο εξ ανάγκης εναντίον διαδηλωτών και τρομοκρατών της Χαμάς που προσπάθησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος και για να σταματήσουν επιθέσεις.

Η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς -δηλαδή τη Μουσουλμανική Αδελφότητα- ότι βρίσκεται πίσω από αυτές τις διαδηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Τρομάζει η απάντηση του Ισραήλ – Φόβοι ότι μπορεί να στοχοποιήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr