Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρεμλίνο: Η Δύση αρνείται να αντικρίσει την πραγματικότητα στη Συρία

Κρεμλίνο: Η Δύση αρνείται να αντικρίσει την πραγματικότητα στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους «ότι αρνούνται να αντικρίσουν κατάματα την πραγματικότητα» στο θέμα της χημικής επίθεσης, η οποία αποδίδεται στο συριακό καθεστώς στην Ντούμα, στην περιοχή της Aνατολικής Γούτα.

«Βλέπετε τη μη εποικοδομητική θέση που έχουν υιοθετήσει διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ. Αρνούνται να αντικρίσουν κατάματα την πραγματικότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «κανείς ανάμεσά τους δεν μιλάει για την ανάγκη να διεξαχθεί αμερόληπτη έρευνα».

«Το να κάνουν συμπτύξεις και να απαγγέλλουν ετυμηγορίες χωρίς καμία έρευνα είναι μια παλιά παράδοση» των Δυτικών, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι, αν και η απειλή μιας ισχυρής αντίδρασης της Ουάσινγκτον «μειώνει βεβαίως το περιθώριο ελιγμών για τις διπλωματικές προσπάθειες, αυτό δεν σημαίνει ότι η ρωσική πλευρά προτίθεται να σταματήσει την ενεργό εργασία της στη διπλωματική σφαίρα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια στρατιωτική απάντηση εναντίον του συριακού καθεστώτος μετά την επίθεση που προκάλεσε τουλάχιστον 40 θανάτους, σύμφωνα με τα «Λευκά Κράνη», Σύρους διασώστες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ εκτίμησε από την πλευρά του ότι η κατάσταση είναι «σοβαρή» και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι διαδίδει «ψευδείς πληροφορίες για να βρει πρόσχημα» για στρατιωτική δράση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο κ. Μπογκντάνοφ δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει απειλή αντιπαράθεσης στη Συρία που θα οδηγούσε σε μια στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι υπάρχουν «επαφές εργασίας» ανάμεσα στη Ρωσία και αξιωματούχους των ΗΠΑ για τη Συρία και ότι πιστεύει πως θα υπερισχύσει η κοινή λογική.

«Καλούμε τους Δυτικούς να αποκηρύξουν την πολεμική ρητορική», δήλωσε χθες βράδυ Δευτέρας στον ΟΗΕ ο Ρώσος πρεσβευτής Βασίλι Νεμπένζια, προειδοποιώντας για «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση ένοπλης δράσης της Δύσης και λέγοντας πως σύμφωνα με τη Μόσχα «δεν υπήρξε χημική επίθεση» στην Ντούμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr