Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιους “βλέπει” η γερμανική αντικατασκοπεία πίσω από την κυβερνοεπίθεση στη Γερμανία

Ποιους “βλέπει” η γερμανική αντικατασκοπεία πίσω από την κυβερνοεπίθεση στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αρχηγός της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντικατασκοπείας (BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν δήλωσε ότι είναι «πολύ πιθανό» η ρωσική κυβέρνηση να βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση εναντίον δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Γερμανία, παρότι παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο να είναι 100% βέβαιος.

Ο κ. Μάασεν είπε στους δημοσιογράφους ότι οι γερμανικές αρχές παρακολούθησαν προσεκτικά την επίθεση όταν έγινε αντιληπτή τον Δεκέμβριο και ότι αυτή δεν προκάλεσε κάποια ζημιά.

Πρόσθεσε ότι, όπως διαπιστώθηκε, η κυβερνοεπίθεση είχε ρωσική προέλευση, παρότι δεν συνδέεται με την APT28, την ρωσική ομάδα χάκερ η οποία το 2015 είχε επιτεθεί στη γερμανική Ομοσπονδιακή Δίαιτα (Μπούντεσταγκ), κάτω σώμα του γερμανικού κοινοβουλίου.

Κληθείς να επιβεβαιώσει πληροφορίες Γερμανών βουλευτών και πηγών ασφαλείας, ο κ. Μάασεν αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση συνδέεται με άλλη ρωσική οργάνωση κυβερνοπειρατών, που αυτοαποκαλούνται Snake (Φίδι) ή Turla.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν συνομιλίες με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Κάθε Έλληνας έδωσε σήμερα 212 ευρώ στον Ζελένσκι

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr