Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχεδόν 100 νεκροί από αλκοόλ “δηλητήριο” στην Ινδονησία

Σχεδόν 100 νεκροί από αλκοόλ “δηλητήριο” στην Ινδονησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλκοόλ, Ινδονησία, Μπαλί,

Χιλιάδες μπουκάλια νοθευμένου αλκοόλ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν από την αστυνομία της Ινδονησίας, αφού τις τελευταίες εβδομάδες σχεδόν 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα εξαιτίας νοθευμένου αλκοόλ.

Η αστυνομία της Τανγκεράνγκ, κοντά στην Τζακάρτα, κατέστρεψε 6.000 μπουκάλια, την ώρα που πράκτορές της πραγματοποιούσαν εφόδους σε μέρη που υπάρχουν υποψίες ότι πωλούν νοθευμένο αλκοόλ.

Η Ινδονησία, η πιο πολυπληθής μουσουλμανική χώρα του κόσμου, απαγόρευσε το 2015 την πώληση αλκοόλ στα περισσότερα μικρά καταστήματα, μέτρο που όμως δεν ισχύει στο τουριστικό νησί Μπαλί. Η πώληση αλκοόλ παραμένει νόμιμη στα σουπερμάρκετ, τα μπαρ και τα ξενοδοχεία.

Όμως η αυξημένη φορολογία στα αλκοούλοχα ποτά ωθεί τον πιο φτωχό πληθυσμό να στρέφεται στο παράνομο αλκοόλ, το οποίο τις περισσότερες φορές είναι αμφίβολης ποιότητας και συχνά θανατηφόρο.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 97 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ολόκληρη την Ινδονησία από τα τέλη Μαρτίου εξαιτίας της κατανάλωσης νοθευμένου αλκοόλ. Περίπου 160 ακόμη εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν συλληφθεί ή ταυτοποιηθεί ως ύποπτοι διακίνησης νοθευμένου αλκοόλ, διευκρίνισε η αστυνομία.

«Ένας από τους υπόπτους μάλιστα πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αφού κατανάλωσε νοθευμένο αλκοόλ», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Σε κάποια από τα θύματα οι ιατροδικαστές εντόπισαν τοξικά επίπεδα μεθανόλης, μια μορφή αλκοόλ που χρησιμοποιείται για την παραγωγή χημικών προϊόντων όπως το πλαστικό, τα καύσιμα και τα διαλυτικά.

Ύποπτοι παραδέχθηκαν ότι ανέμειξαν αλκοόλ με κόκα κόλα, ενεργειακά ποτά, σιρόπι για τον βήχα ή ακόμη και αντικουνουπικό.

Συχνά πλανόδιοι πωλούν νοθευμένο αλκοόλ, το οποίο παρασκευάζουν μόνοι τους, όμως η αστυνομία τονίζει ότι οι πιο μεγάλοι διανομείς είναι αυτοί που ευθύνονται για τους τελευταίους θανάτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στη Σαουδική Αραβία άνοιξε κάβα ποτών – «Όλοι γνωρίζουν ποιες πρεσβείες πωλούν ποτό… μερικές από αυτές βγάζουν πολύ χρήμα»

Ινδονησία: Δύο χρόνια φυλακή σε 33χρονη που είπε ισλαμική προσευχή πριν φάει χοιρινό

Η CIA… αποκαλύπτει πόσο αλκοόλ πίνουν οι κάτοικοι των χωρών – Η θέση της Ελλάδας

Βόλος: Μεθυσμένος απειλούσε αστυνομικούς ότι «θα τους φτύσει και θα κολλήσουν AIDS»

Πάτρα: Στο Νοσοκομείο μαθητές από ποτά «μπόμπες» – Στον Εισαγγελέα ο φάκελος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr