Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανός υπουργός: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αυξήσει την πίεση στη Ρωσία

Γερμανός υπουργός: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αυξήσει την πίεση στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αυξήσει την πίεση στη Ρωσία ώστε να την αναγκάσει να αλλάξει στάση σε πολλές κρίσεις στις οποίες εμπλέκεται, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τις αποτυχίες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εξαιτίας του βέτο της Ρωσίας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο. Πρέπει να αυξήσουμε την πίεση στη Ρωσία ώστε να την αναγκάσουμε να αλλάξει στάση. Αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να διευθετηθεί η συριακή σύγκρουση», υποστήριξε ο Μάας στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η Ρωσία άσκησε βέτο την Τρίτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε ένα προσχέδιο απόφασης που είχαν υποβάλει οι ΗΠΑ, το οποίο προέβλεπε τη δημιουργία ενός μηχανισμού έρευνας για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία μετά τη φερόμενη επίθεση με χημικά στη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα.

“Η χρήση χημικών όπλων δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη”

«Η χρήση χημικών όπλων δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη, χωρίς επιπτώσεις. Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σα να μην έχει συμβεί τίποτε», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

«Όμως δεν μπορούμε να διακόψουμε τον διάλογο με τη Ρωσία», προειδοποίησε. «Η Ουκρανία, η δηλητηρίαση στο Σάλσμπερι, η επέμβαση στη Συρία, οι παρεμβάσεις στις δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε», τόνισε ο Μάας.

Ο Μάας θα συμμετάσχει τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο στη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη διάρκεια της οποίας θα επαναβεβαιωθεί η ενότητα των κρατών μελών απέναντι στη Μόσχα και αναφορικά με την κρίση στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr