Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άσαντ δέχθηκε Ρώσους βουλευτές στη Δαμασκό μετά τη δυτική επίθεση

Ο Άσαντ δέχθηκε Ρώσους βουλευτές στη Δαμασκό μετά τη δυτική επίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Εχθρική πράξη» χαρακτήρισε τις πυραυλικές επιθέσεις της Δύσης ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, σε συνάντηση που είχε σε ομάδα Ρώσων βουλευτών, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι Ρώσοι βουλευτές συναντήθηκαν με τον Άσαντ, μετά τα πυραυλικά πλήγματα που δέχθηκε η Συρία από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας, σε αντίποινα για φερόμενη επίθεση με χημικό αέριο πριν από μία εβδομάδα στην Ντούμα.

Επικαλούμενα τους Ρώσους βουλευτές, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι ο πρόεδρος Άσαντ είχε «καλή διάθεση», κατά τη συνάντηση και ότι σχολίασε θετικά τις επιδόσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων της σοβιετικής περιόδου, που χρησιμοποιήθηκαν από την Συρία προκειμένου ν’ αναχαιτιστούν τα πυραυλικά πλήγματα της Δύσης.

Η περαιτέρω διάθεση ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων δεν συζητήθηκε, σύμφωνα με τις αναφορές των ρωσικών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ενώ ο Άσαντ αποδέχτηκε πρόσκληση να επισκεφτεί την σιβηρική περιοχή της Χαντιμανσίας στη Ρωσία.

Μόσχα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατηγικού διαλόγου

Στο μεταξύ, την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν έναν διάλογο με την Ρωσία, μετά από τις πυραυλικές επιθέσεις της Δύσης στη Συρία, εξέφρασε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι μετά τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ κατά της Συρίας, οι Αμερικανοί θα επιδιώξουν να κινηθούν προς την κατεύθυνση ενός στρατηγικού διαλόγου» δήλωσε -σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax- ο Βλαντιμίρ Ερμακόφ, επικεφαλής της διεύθυνσης για τη μη εξάπλωση, αλλά και τον έλεγχο των όπλων, στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι Αμερικανοί…, δεν επιδεικνύουν μία επιθυμία προς την κατεύθυνση ενός στρατηγικού διαλόγου.

»Στην αμερικανική κυβέρνηση υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι με τους οποίους είναι πιθανό να συνομιλήσεις» τόνισε ο ίδιος Ρώσος αξιωματούχος.

Τζόνσον: Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόταση για νέες επιθέσεις

Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια πρόταση για νέες επιθέσεις κατά της Συρίας, σημειώνοντας πάντως πως αν υπάρξει νέα χρήση χημικών όπλων στην Συρία, τότε, το Λονδίνο θα επανεξετάσει τις επιλογές του.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι ο κύριος λόγος για την συμμετοχή της Βρετανίας στα αεροπορικά και πυραυλικά πλήγματα κατά της Συρίας, ήταν η αποτροπή της χρήσης χημικών όπλων.

Η Βρετανία έπραξε το σωστό, υποστήριξε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί εάν ο Άσαντ έχει ακόμη στην κατοχή του χημικά όπλα.

Ο Τζόνσον εκτίμησε ότι οι επιθέσεις που έγιναν χθες κατά συριακών στόχων δεν θ’ αντιστρέψουν την ροή των εξελίξεων στο συνολικό πρόβλημα της Συρίας, ενώ, όπως είπε, η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η αντίδραση του Άσαντ μετά τους αεροπορικούς και πυραυλικούς βομβαρδισμούς της Δύσης.

Τόνισε πάντως ότι η Βρετανία θα εξακολουθήσει ν’ ασκεί πιέσεις στον Μπασάρ Αλ Άσαντ προκειμένου να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα μιλήσει τη Δευτέρα στο κοινοβούλιο, ενώ οι βουλευτές, θα μπορούν μετά από αυτές τις δηλώσεις ν’ αξιολογήσουν την στάση της βρετανικής κυβέρνησης, αναφορικά με τα πυραυλικά πλήγματα.

Ανέφερε ακόμη ότι η Βρετανία θέλει να έχει ένα επίπεδο σχέσεων με την Ρωσία, τονίζοντας ότι η χώρα του, πρέπει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης κατά πιθανών κυβερνοεπιθέσεων.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι η Βρετανία δεν επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης στην υπόθεση της Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr