Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακρόν: Θα υποστηρίξω την Ελλάδα εάν απειληθεί από την Τουρκία

Μακρόν: Θα υποστηρίξω την Ελλάδα εάν απειληθεί από την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ετοιμότητα της Γαλλίας να δείξει στην πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε περίπτωση που η Ελλάδα απειληθεί από την Τουρκία στο Αιγαίο και την Μεσόγειο εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Απαντώντας σε ερωτήματα ευρωβουλευτών αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα έναντι της Ελλάδας ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι η αμυντική συνεργασία και η αλληλεγγύη στην ΕΕ είναι προτεραιότητα για τη χώρα του και τόνισε ότι όπως η Γαλλία έχει εκφράσει την υποστήριξή της στη Μεγάλη Βρετανία σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί εξωτερική απειλή, το ίδιο έχει κάνει και με την Ελλάδα, έχοντας διαβεβαιώσει και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στην μεταναστευτική και προσφυγική κρίση ο Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε ότι η Γαλλία θα προτείνει την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε καθώς δεν γίνεται να αφεθούν μόνες τους οι χώρες πρώτης γραμμής να διαχειριστούν το βάρος των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ενώ διαβεβαίωσε τους Ευρωβουλευτές ότι θα προωθήσει και το ζήτημα μια κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου ώστε να υπάρχουν κοινοί κανόνες στα κράτη- μέλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία

Αγροτική εξέγερση στις Βρυξέλλες – Οργισμένοι αγρότες πολιόρκησαν το Ευρωκοινοβούλιο

Ο «Κίμων» γαλανόλευκος – Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα ισχυροποιείται για να προστατεύει, να αποτρέπει, να εγγυάται – Ο «Κίμων» επιστρέφει μετά από 2500 χρόνια στην Ανατ. Μεσόγειο

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας

Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr