Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράκ παραλαμβάνει νοτιοκορεατικά αεροσκάφη T-50

Το Ιράκ παραλαμβάνει νοτιοκορεατικά αεροσκάφη T-50
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ιράκ εξοπλίζει με γοργούς ρυθμούς την πολεμική του αεροπορία. Εκτός από τα F-16 που συνεχώς παραλαμβάνει, έχει παραγγείλει και 24 T-50 αεροσκάφη από τη Νότια Κορέα.

Μέχρι στιγμής το Ιράκ έχει παραλάβει 12 T-50 από τη Νότια Κορέα, δηλαδή τα μισά, και αναμένει ακόμα μια παράδοση αεροσκαφών μέχρι τα τέλη του έτους.

Ο Ιρακινός πρέσβης στη Σεούλ, Χαϊντέρ Σάγια Αλ Μπάρακ, πραγματοποίησε επίσκεψη στην πολεμική βιομηχανία κατασκευής τους για να ενημερωθεί για την πορεία της παραγγελίας της Βαγδάτης.

Το νοτιοκορεατικό T-50 «Χρυσός Αετός» είναι υπερηχητικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ελαφρύ μαχητικό. Κατασκευάζεται από τις Αεροδιαστημικές Επιχειρήσεις Κορέας σε συνεργασία με τη Λόκχιντ Μάρτιν.

Το αεροσκάφος έχει ενταχθεί στην πολεμική αεροπορία της Νότιας Κορέας από το 2005. Μάλιστα και οι Ηνωμένες Πολιτείες το έχουν υπόψιν τους να το αποκτήσουν ως εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Υπάρχουν σκέψεις η εταιρεία να προχωρήσει και στην παραγωγή ενός μονοθέσιου T-50, που θα είναι πλέον αποκλειστικά μαχητικό. Τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη είναι διθέσια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Νίνα Κασιμάτη απάντησε αιχμηρά στην αριστερίστικη ελληνοφοβική επίθεση που της εξαπέλυσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» του 1,5%

Προειδοποίηση Ερντογάν σε Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο: Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα θαλάσσια δικαιώματά της

Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35

Ο «Κίμων» γαλανόλευκος – Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα ισχυροποιείται για να προστατεύει, να αποτρέπει, να εγγυάται – Ο «Κίμων» επιστρέφει μετά από 2500 χρόνια στην Ανατ. Μεσόγειο

Η Νίνα Κασιμάτη χαιρετίζει την ένταξη του «Κίμωνα» στο Πολεμικό Ναυτικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr