Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναντήθηκαν στη Σμύρνη Τούρκοι αξιωματικοί με τζιχαντιστές για την ίδρυση τουρκικού προτεκτοράτου στη Συρία

Συναντήθηκαν στη Σμύρνη Τούρκοι αξιωματικοί με τζιχαντιστές για την ίδρυση τουρκικού προτεκτοράτου στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αξιωματικοί του τουρκικού στρατού συναντήθηκαν στη Σμύρνη με τζιχαντιστές οπλαρχηγούς των φιλοτουρκικών οργανώσεων της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, οι Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν σύσκεψη με στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της Αχράρ Αλ Σαμ, της Φαϊλάκ Αλ Σαμ και του Κινήματος Ισμαήλι του οπλαρχηγού Αμπντουλάχ Αλ Κουρντί.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το μέλλον της Εφρίν και αποφασίστηκε να εγκαθιδρυθεί ισλαμιστικό σύστημα διακυβέρνησης στην περιοχή.

Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, συμφωνήθηκε η συγκρότηση «Δημοτικού Συμβουλίου της Εφρίν» και ο πρόεδρός του να είναι κουρδικής καταγωγής μουσουλμάνος.

Κούρδοι δοσίλογοι και δεξιοί που έχουν σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο του ιρακινού Κουρδιστάν, Μπαρζανί, επίσης θα συνεργαστούν με τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις.

Στην ίδια συνάντηση αποφασίστηκε να καταπολεμηθεί η συριακή Αλ Κάιντα, η Ταχρίρ Αλ Σαμ, που ελέγχει μεγάλο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ και στη συνέχεια να συγκροτηθεί ένας φιλοτουρκικός «εθνικός στρατός» από τζιχαντιστές της Συρίας.

Οι αποφάσεις της σύσκεψης ερμηνεύονται ότι κινούνται στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός τουρκικού ισλαμιστικού προτεκτοράτου -ψευδοκράτους στη βορειοδυτική Συρία στα εδάφη της Ιντλίμπ και στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με γαλάζιο χρώμα τα τουρκοκρατούμενα εδάφη. Με πράσινο η Ιντλίμπ. Με πράσινο σκούρο τα εδάφη της Αλ Κάιντα και με πράσινο ανοιχτό τα εδάφη των τουρκόφιλων. Με κίτρινο οι Κούρδοι, με κόκκινο η κυβέρνηση και με πορτοκαλί οι Ρώσοι. Στόχος των φιλότουρκων είναι το γαλάζιο χρώμα με το πράσινο να γίνουν ενιαίο τουρκικό προτεκτοράτο

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr