Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαρνιέ: «Αγκάθι» για το Brexit το θέμα της Ιρλανδίας

Μπαρνιέ: «Αγκάθι» για το Brexit το θέμα της Ιρλανδίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κρίσιμα θέματα, όπως αυτό της διαχείρισης των συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας απομένουν για την ολοκλήρωση της συμφωνίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., σύμφωνα με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο κ. Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα Παρασκευή στον τηλεοπτικό σταθμό France 2 ότι έχει συμφωνηθεί το 75% των ζητημάτων, όμως ακόμα κι αν η Βρετανία και η Ε.Ε. εργάζονται ώστε το Brexit να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019, συνεχίζουν να υπάρχουν κίνδυνοι αποτυχίας όσο μένουν ανεπίλυτα εκκρεμή ζητήματα όπως αυτό της Ιρλανδίας.

«Υπάρχουν πάντα ανησυχίες και κίνδυνοι αποτυχίας», δήλωσε ο Μπαρνιέ, ο οποίος απέκλεισε μία συμφωνία αλά καρτ που επιζητούν κάποιοι στη Βρετανία.

Η Βρετανία και η ΕΕ έχουν δεσμευθεί να διατηρήσουν μια ελεύθερη ροή ανθρώπων και αγαθών στα ιρλανδικά σύνορα χωρίς την επιστροφή σημείων ελέγχου, που θα αναβίωναν μνήμες από τις τρεις δεκαετίες βίας που τερματίστηκαν κυρίως με τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής το 1998.

Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση για τους όποιους τελωνειακούς ελέγχους χρειαστούν μετά το Brexit, ενώ το σχέδιο που προτείνεται ως δικλείδα ασφαλείας θα μπορούσε ουσιαστικά να απομονώσει την οικονομία της Βόρειας Ιρλανδίας από τη βρετανική νήσο.

Η Βρετανία, από την πλευρά της, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προστατεύσει τη θέση της Βόρειας Ιρλανδίας στην εσωτερική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph, σύμφωνα με το οποίο η Ε.Ε απέρριψε τις προτάσεις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο στην περιοχή.

«Έχουμε υπάρξει σαφείς ότι θα προστατεύσουμε τη θέση της Βόρειας Ιρλανδίας στην εσωτερική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου για το Brexit.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr