Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Η Β. Κορέα πρέπει να καταστρέψει τις ατομικές βόμβες – Τι είπε για τη Συρία

Τραμπ: Η Β. Κορέα πρέπει να καταστρέψει τις ατομικές βόμβες – Τι είπε για τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε την Πιονγκγιάνγκ να καταστρέψει το πυρηνικό οπλοστάσιό της, διευκρινίζοντας ότι αυτό ακριβώς προσμένει, με τις πολλαπλές εκκλήσεις που απευθύνει, για την «αποπυρηνικοποίηση» του απολυταρχικού καθεστώτος πριν από την πολυαναμενόμενη Σύνοδο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

«Αυτό σημαίνει να ξεφορτωθούν τις ατομικές βόμβες τους. Πολύ απλά. Να απαλλαγούν από τις ατομικές βόμβες τους» απάντησε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν στον Λευκό Οίκο.

Ερωτηθείς για το θέμα της Συρίας, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους απάντησε ότι θέλει να αποσύρει «σχετικά σύντομα» τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, όχι ωστόσο προτού η αποστολή τους ολοκληρωθεί, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την κρίση εκεί θα πρέπει να αποτελέσουν μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας σχετικά με το Ιράν.

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα. Θα επιστρέψουμε στην πατρίδα. Αλλά θέλουμε να αφήσουμε και ένα σθεναρό και μόνιμο αποτύπωμα κι αυτό αποτέλεσε σημαντικό μέρος της συζήτησής μας» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Για το Ιράν, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τις αραβικές χώρες να αυξήσουν «πάρα πολύ» τις οικονομικές συνεισφορές τους στις προσπάθειες των δυτικών χωρών προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επιρροή της Τεχεράνης στη Μέση Ανατολή και με στόχο το Ιράν να μην επωφεληθεί από τις νίκες εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Από τη στιγμή που καταδιώξουμε αυτούς τους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία, είναι απαραίτητο τα υπεύθυνα κράτη της Μέσης Ανατολής να αυξήσουν τις συνεισφορές τους ώστε να αποτρέψουν το Ιράν να εκμεταλλευτεί προς όφελός του την επιτυχία των προσπαθειών μας εναντίον του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους» εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος έχοντας στο πλευρό του τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Υπάρχουν πολύ πλούσιες χώρες στη Μέση Ανατολή. Πρέπει να έχουν τεράστιες συνεισφορές. Δεν το κάνουν όσο θα έπρεπε» συμπλήρωσε ο μεγιστάνας.

«Πρέπει να αυξήσουν πάρα πολύ τις οικονομικές συνεισφορές τους, όχι λίγο, αλλά πάρα πολύ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr