Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΗΕ: Το Ισλαμικό Κράτος θα στείλει εκατομμύρια Αφρικανούς πρόσφυγες για να φέρει χάος στην Ευρώπη

ΟΗΕ: Το Ισλαμικό Κράτος θα στείλει εκατομμύρια Αφρικανούς πρόσφυγες για να φέρει χάος στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, απήθυνε σοβαρή προειδοποίηση ότι οι τζιχαντιστές και οι οπλαρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που διαφεύγουν από τη Μέση Ανατολή με προορισμό την Αφρική, σχεδιάζουν να προκαλέσουν ένα μεγάλο προσφυγικό κύμα Αφρικανών προς την ήπειρό μας, με στόχο να στείλουν στην Ευρώπη ανάμεσα στους πρόσφυγες και πολλούς τζιχαντιστές.

Οι εξτρεμιστές που διακρίθηκαν στις μάχες της Μέσης Ανατολής ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους ομοϊδεάτες τους στη ζώνη του Σαχέλ στην υποσαχάρια Αφρική, προειδοποίησε ο Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, ο οποίος πριν αναλάβει επικεφαλής του Παγκόσμιου Διατροφικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ είχε χρηματίσει και κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας με τους ρεπουμπλικανούς.

Όπως είπε, οι τρομοκρατικές οργανώσεις θα προκαλέσουν κρίση τροφίμων, δηλαδή πείνα, για να αναγκάσουν εκατομμύρια Αφρικανούς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σχεδιάζουν, όπως τόνισε, ένα προσφυγικό κύμα πολλές φορές πολυπληθέστερο από εκείνο του 2015 που χύθηκε στην Ευρώπη από την εμπόλεμη Συρία.

«Το σχόλιό μου στους Ευρωπαίους είναι ότι εάν νομίζετε ότι είχατε [προσφυγικό] πρόβλημα από ένα έθνος 20 εκατομμυρίων ανθρώπων όπως η Συρία (…), περιμένετε [να δείτε] μέχρι η περιοχή του Σαχέλ με 500 εκατομμύρια ανθρώπους αποσταθεροποιηθεί ακόμα περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά.

«Εκεί είναι που η ευρωπαϊκή κοινότητα και η διεθνής κοινότητα πρέπει να αφυπνιστούν», υπογράμμισε μιλώντας στον Guardian.

Ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές που φεύγουν από τη Συρία αρχίζουν να συνεργάζονται με τη Μπόκο Χαράμ και την Αλ Κάιντα και θα συνεχίσουν να αποσταθεροποιούν την υποσαχάρια Αφρική με την ελπίδα να δημιουργήσουν νέο προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη, μέσω του οποίου θα διεισδύσουν και αυτοί και θα προκαλέσουν χάους.

Η ζώνη του Σαχέλ ξεκινά από τις ακτές του Ατλαντικού στη δυτική Αφρική και φτάνει μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα. Έχει μήκος 5.400 χιλιόμετρα και φάρδος 1000 χιλιόμετρα.

Στη ζώνη του Σαχέλ περιλαμβάνονται η Σενεγάλη, η νότια παραμεθόριος της Μαυριτανίας, το κεντρικό Μάλι, η βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, η νότια παραμεθόριος της Αλγερίας, ο Νίγηρας, τα βόρεια της Νιγηρίας, το κεντρικό Τσαντ, το κεντρικό και νότιο Σουδάν, η βόρεια παραμεθόριος του Νότιου Σουδάν, η Ερυθραία, το Καμερούν, η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία και η βόρεια παραμεθόριος της Αιθιοπίας, όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη που ακολουθεί:

Στο παρελθόν ο Ντέιβιντ Μπίσλεϊ είχε υποστηρίξει ότι ένα περιεκτικό σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης θα μπορούσε να ήταν το κλειδί για μακροχρόνια σταθερότητα και εξασφάλιση από το ξέσπασμα ενός μεγάλου λιμού σε αυτή την περιοχή.

Όπως έχει πει, το Παγκόσμιο Διατροφικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ βλέπει τα τρόφιμα ως «όπλο ειρήνης, ως όπλο συμφιλίωσης, ως όπλο βιώσιμης ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr