Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινός χριστιανός ιερέας προειδοποιεί: Το Ισλαμικό Κράτος έχει κάνει πλύση εγκεφάλου σε δεκάδες χιλιάδες

Ιρακινός χριστιανός ιερέας προειδοποιεί: Το Ισλαμικό Κράτος έχει κάνει πλύση εγκεφάλου σε δεκάδες χιλιάδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) παραμένει ισχυρό εξαιτίας της πλύσης εγκεφάλου που έκανε στους πληθυσμούς που έζησαν υπό την τυραννική κυριαρχία του στη Συρία και στο Ιράκ, προειδοποίησε ο Ιρακινός χριστιανός ιερέας, π. Ντάνιελ, μιλώντας στη βρετανική Express.

Ο ιερέας είπε ότι η εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση παραμένει υπαρκτή στα μυαλά των ανθρώπων που υπέστησαν πλύση εγκεφάλου στα τρία χρόνια που έζησαν υπό το καθεστώς των τρομοκρατών.

Πολλοί άνθρωποι που έζησαν υπό την τζιχαντιστική κατοχή, εξαιτίας της προπαγάνδας και της πλύσης εγκεφάλου, έγιναν και παραμένουν υποστηρικτές της οργάνωσης.

«Για παράδειγμα, στη Μοσούλη. Δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν εκεί. Οι τζιχαντιστές λειτουργούσαν σχολεία, οπότε μετά βεβαιότητας επηρέασαν τα μυαλά των μαθητών.

»Όλα πρέπει να είναι σύμφωνα με την πίστη τους και τον τρόπο που σκέφτονται. Εάν είσαι ενάντιος στον τρόπο που σκέφτονται σε αφορίζουν ή σε σκοτώνουν».

Όσοι χριστιανοί επέλεξαν ή αναγκάστηκαν να ζήσουν υπό το Ισλαμικό Κράτος είχαν τις εξής επιλογές: Ή να πληρώνουν φόρο για την πίστη τους, ή να εξισλαμιστούν ή να πεθάνουν.

Ο ίδιος ο π. Ντάνιελ υπήρξε θύμα του τζιχαντισμού στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν σε εφηβική ηλικία η οικογένειά του εγκατέλειψε το σπίτι τους στο Ιράκ εξαιτίας της Αλ Κάιντα.

Να σημειωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι η μετεξέλιξη της Αλ Κάιντα του Ιράκ.

Ιερέας είναι και ο πατέρας του π. Ντανιέλ. Η οικογένεια ζούσε στη Βαγδάτη.

Όταν στις αρχές του 2000 άρχισαν οι σουνίτες εξτρεμιστές να επιτίθενται στους χριστιανούς, βρέθηκαν οικογενειακώς σε μεγάλο κίνδυνο.

«Η κατάσταση πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Μετά οι χριστιανοί άρχισαν να γίνονται στόχος για τις εξτρεμιστικές ομάδες. Εκμεταλλεύτηκαν ότι η κυβέρνηση ήταν αδύναμη.

»Άρχισαν να εκβιάζουν ανθρώπους, να απειλούν τους χριστιανούς για την πίστη και τη θρησκεία τους.

»Ο πατέρας μου είναι ιερέας και έτσι γίναμε αποδέκτες απειλών. Είπαν ότι έπρεπε να φύγουμε μέσα σε 24 ώρες αλλιώς θα μας σκότωναν. Φύγαμε νωρίς το πρωί.

»Ήμουν 16 χρονών και ήταν την ημέρα των γενεθλιών μου. Το δώρο μου για εκείνη την ημέρα ήταν κλάμα, επειδή άφηνα το σχολείο μου, τους φίλους μου, την εκκλησία μου. Ήταν πολύ σκληρό για εμένα».

Ο π. Ντάνιελ και η οικογένειά του βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στην Ερμπίλ, στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.

Όταν το 2014 το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε το δυτικό Ιράκ, ο π. Ντάνιελ ήταν μεταξύ εκείνων που ανέλαβαν να περιθάλψουν τους δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους που έφθαναν στο ιρακινό Κουρδιστάν, ανθρώπους που έφευγαν από τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τους τζιχαντιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr