ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΝΑΤΟ θα αναλάβει την εκπαίδευση του ιρακινού στρατού και των Κούρδων Πεσμεργκά

Το ΝΑΤΟ θα αναλάβει την εκπαίδευση του ιρακινού στρατού και των Κούρδων Πεσμεργκά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ΝΑΤΟ εξετάζει ένα σχέδιο να αναπτύξει περισσότερους στρατιωτικούς συμβούλους και εκπαιδευτές στο Ιράκ, αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μιλώντας στο Kurdistan 24, ο Στόλτενμπεργκ επιβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να εκπαιδεύσει τις ιρακινές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων και των Κούρδων Πεσμεργκά του ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο Γενικός Γραμματέας είχε ανακοινώσει από τον Φεβρουάριο ότι η Συμμαχία θα συνέδραμε τις ιρακινές δυνάμεις στη μετα-Ισλαμικό Κράτος εποχή, εκπαιδεύοντας τον στρατό.

Η εκπαίδευση των Ιρακινών από τους ΝΑΤΟϊκούς θα γίνει ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης της Βαγδάτης.

Να σημειωθεί ότι η σιιτική πλειοψηφία του Ιράκ, στην οποία ανήκει και η κυβέρνηση, έχει ισχυρές σχέσεις με το Ιράν, το οποίο εκπαίδευσε και χρηματοδότησε τις παραστρατιωτικές σιιτικές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), που αργότερα εντάχθηκαν στον ιρακινό στρατό.

Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός μεταξύ Δύσης και Ιράν για τον έλεγχο του Ιράκ. Μέχρι στιγμής η ιρακινή κυβέρνηση έχει καταφέρει να ισορροπεί, άγνωστό μέχρι πότε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιράκ: Έξι Γάλλοι υπήκοοι, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή

Γεχούντα Μπεν Γιοσέφ: Η υποστήριξη στους Κούρδους δεν είναι συνωμοσία της Μοσάντ

Η Γροιλανδία τέθηκε υπό την προστασία των ΗΠΑ – Ο Τραμπ πανηγυρίζει

Οι επιθέσεις των Χούτι φτάνουν στη Μέκκα, εκθέτοντας τα όρια του αμυντικού συμφώνου της Σαουδικής Αραβίας με την Τουρκία και το Πακιστάν

Η Γερμανία στέλνει στρατεύματα στα σύνορα ΝΑΤΟ-Ρωσίας ενώ φουντώνουν οι φόβοι για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr