Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν δύο οπλαρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ντιγιάλα του Ιράκ

Συνελήφθησαν δύο οπλαρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ντιγιάλα του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο σημαντικοί οπλαρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνελήφθησαν τη Δευτέρα, σε ξεχωριστές επιχειρήσεις, στην επαρχία Ντιγιάλα του ανατολικού Ιράκ.

Ο Ιρακινός αντιστράτηγος, Μιζχέρ Αλ Αζάουι, διοικητής των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στη Ντιγιάλα, δήλωσε στο Alghad Press ότι ο ένας οπλαρχηγός συνελήφθη στην κωμόπολη Μπουχρίζ, νότια της Ντιγιάλα, με δύο όπλα M16 στην κατοχή του.

«Ο άλλος οπλαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθη από τις αντιτρομοκρατικές δυνάμεις όταν έκαναν επιδρομή σε ένα οπλοστάσιο της οργάνωσης στην κοιλάδα Αλ Θαλάμπ στα βορειοανατολικά της επαρχίας».

Αμφότεροι οι συλληφθέντες ανακρίνονται από τις ιρακινές Αρχές.

Την Κυριακή η ιρακινή Αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμα επιφανή ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους. Ο «εμίρης» Ιμπραχίμ Μεσάλ Χασάν Μαρέι συνελήφθη σε επιδρομή στην περιοχή Αλ Εντεσάρ στην ανατολική πλευρά της Μοσούλης.

Τον Δεκέμβριο του 2017 η ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε τη στρατιωτική της νίκη επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μετά από τρία χρόνια πολέμου.

Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος, που αποτελεί τη μετεξέλιξη της Αλ Κάιντα του Ιράκ και μάχεται συνεχώς από το 2003 μέχρι σήμερα, έχει δεκάδες χιλιάδες οπαδούς μεταξύ του σουνιτικού πληθυσμού στο δυτικό Ιράκ, εκτεταμένο οργανωτικό δίκτυο και πάμπολλους πυρήνες που συνεχίζουν να είναι ενεργοί.

Ο πόλεμος που ξεκίνησε στα μέσα του 2014, με την κατάληψη του 1/3 του Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος, ήταν απλά μια απόπειρα των τζιχαντιστών να θέσουν υπό την κυριαρχία τους ολόκληρη τη χώρα.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι βαθιά ριζωμένο ως οργάνωση στην ιρακινή κοινωνία και η εξάρθρωσή του είναι εξαιρετικά δύσκολη επιχείριση.

Να σημειωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος προέκυψε από σύμπραξη της Αλ Κάιντα του Ιράκ με τους μπααθιστές (αραβοσοσιαλιστές) του Σαντάμ Χουσεΐν.

Μεγάλο μέρος των στελεχών της οργάνωσης είναι πρώην αξιωματικοί του σανταμικού στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών του προηγούμενου καθεστώτος.

Είναι λάθος η ανάλυση ότι το Ισλαμικό Κράτος πρόκειται για μια οργάνωση από άτακτους ενόπλους και φανατικούς τρομοκράτες.

Διοικείται από πρώην στρατιωτικούς και πράκτορες του Σαντάμ Χουσεΐν, για αυτό εξάλλου και έχει δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα τόσο σε τακτικό πόλεμο όσο και στον ανταρτοπόλεμο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr