Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κόλαση» στο Παρίσι: Άγρια επεισόδια και συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία

«Κόλαση» στο Παρίσι: Άγρια επεισόδια και συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ογκώδεις διαδηλώσεις στο Παρίσι για την Πρωτομαγιά εξελίχθηκαν σε άγρια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και των αστυνομικών Αρχών.

Από την πλατεία της Βαστίλης στις τρεισήμισι ώρα Ελλάδας ξεκίνησε η μεγάλη πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά, ύστερα από το κάλεσμα του μεγάλου συνδικάτου CGT (430.000 μέλη) που πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Στο κάλεσμά του απάντησε μόνο το πολύ μικρότερο συνδικάτο Solidaires (110.000 μέλη) που ανήκει στην άκρα αριστερά. Την ίδια ώρα, ο Μακρόν βλέπει τι γίνεται στο Παρίσι από την… Αυστραλία!

Από νωρίς υπήρχαν πληροφορίες πως η κατάσταση… μύριζε μπαρούτι. Κυκλοφορούσαν, μάλιστα, στα social media φωτογραφίες που έδειχαν αρκετούς διαδηλωτές να φορούν κουκούλες και να κρύβουν τα πρόσωπά τους.

Τελικά η… έκρηξη ήρθε και τα επεισόδια ξέσπασαν. Οι φωτογραφίες του Reuters είναι συγκλονιστικές. Δείχνουν αυτοκίνητα και μηχανές να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, αλλά και νεαρούς να κρατούν… τεράστιες πέτρες στα χέρια! Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί απαντούν με χημικά, αλλά και με κανόνια νερού.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στο περιθώριο της πορείας για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Παρίσι μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και περίπου 1.000 κουκουλοφόρων.

Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και νερό υπό πίεση, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ορισμένοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τα παράθυρα σε ένα ταχυφαγείο McDonald’s και πέταξαν βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό του.

Η γαλλική αστυνομία προειδοποίησε την Τρίτη για το ενδεχόμενο συγκρούσεων με οργανώσεις αναρχικών, τους επονομαζόμενους Black Blocs, έπειτα από την έκκληση που απηύθυναν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για μια «Ημέρα Επανάστασης».

Σύμφωνα με τις αρχές περίπου 1.200 κουκουλοφόροι διαδηλωτές εμφανίστηκαν στο περιθώριο της προγραμματισμένης πορείας των συνδικαλιστικών ενώσεων για την Πρωτομαγιά.

Στις εικόνες που μετέδωσε το Reuters διακρίνονται επίσης τα σπασμένα παράθυρα ενός χώρου στάθμευσης σε δρόμο κοντά στον σταθμό Austerlitz και ένα όχημα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τους αστυνομικούς των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και κρατώντας πανό κατά της κυβέρνησης, ενώ πέταξαν κροτίδες. Ορισμένοι άρχισαν να φτιάχνουν οδοφράγματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr