Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα μιλήσει στην ετήσια συνέλευση του λόμπι των όπλων

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα μιλήσει στην ετήσια συνέλευση του λόμπι των όπλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ομιλίες στην ετήσια τακτική συνέλευση του μεγαλύτερου λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ, θα εκφωνήσουν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, έξι εβδομάδες μετά τη μεγαλύτερη διαδήλωση εναντίον των πυροβόλων όπλων στην ιστορία της χώρας.

Το γεγονός ότι ο Τραμπ θα είναι παρών και θα μιλήσει στη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης της National Rifle Association (NRA), στην πόλη Ντάλας της Πολιτείας του Τέξας, αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει την αμοιβαία στήριξη ανάμεσα στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο και την οργάνωση οπαδών της οπλοκατοχής.

Καταγράφεται πάντως εν μέσω των ολοένα εντεινόμενων επικρίσεων εναντίον εταιρειών που κατασκευάζουν όπλα, ιδίως εξαιτίας της ευρύτατης πώλησης τουφεκιών εφόδου σε όλη τη χώρα, μετά το μακελειό της 14ης Φεβρουαρίου, όταν δολοφονήθηκαν 17 άνθρωποι, μαθητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού, μέσα σε λύκειο της Φλόριντας.

Η συμμετοχή των Τραμπ και Πενς στην συνέλευση αυτή στο Τέξας, μια Πολιτεία όπου η κουλτούρα των όπλων είναι βαθιά ριζωμένη, ανακοινώθηκε από την NRA-ILA, τη διεύθυνση της οργάνωσης που είναι αφιερωμένη στην προσέγγιση των Αμερικανών αιρετών.

Ερωτηθείσα σχετικά, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε ότι «δεν βλέπει κανένα πρόβλημα» στο να απευθύνει κανείς ομιλία σε εκδήλωση της NRA, προσθέτοντας πως η ασφάλεια των πολιτών παραμένει «κορυφαία προτεραιότητα» της κυβέρνησης Τραμπ.

Παραδόξως, η οπλοκατοχή είναι αυστηρά απαγορευμένη στον χώρο της ετήσιας τακτικής συνέλευσης του λόμπι, όπως διέταξε η Μυστική Υπηρεσία, το ειδικό αστυνομικό σώμα που είναι επιφορτισμένο με την προστασία των ανώτερων αξιωματούχων στις ΗΠΑ.

Η τραγωδία στο λύκειο της πόλης Πάρκλαντ στη Φλόριντα γέννησε ένα κίνημα με απήχηση σε ολόκληρη τη χώρα, με αιχμή του δόρατος τους νέους και κεντρικό αίτημα να γίνει αυστηρότερη η νομοθεσία για τις αγορές πυροβόλων όπλων.

Πάνω από 30.000 άνθρωποι πέφτουν νεκροί από σφαίρες κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Το κίνημα αυτό οργάνωσε μια κινητοποίηση την 24η Μαρτίου, που βαπτίστηκε «Πορεία για τις ζωές μας» (March for Our Lives), και ήταν η μεγαλύτερη στην αμερικανική ιστορία, καθώς η συμμετοχή έφθασε κατά ορισμένες εκτιμήσεις ακόμη και τα 2 εκατομμύρια διαδηλωτές.

Μετά τη σφαγή στην Πάρκλαντ ο Τραμπ δήλωσε ανοικτός σε νέα μέτρα για τα όπλα. Πρότεινε να δοθούν όπλα σε εκπαιδευτικούς, αλλά απέφυγε να συζητήσει καν την απαγόρευση πώλησης τουφεκιών εφόδου.

Κανένα μείζον νομοσχέδιο για το ζήτημα δεν κατατέθηκε στο Κογκρέσο, όπου η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία είναι δεδομένο ότι θα εναντιωνόταν στην προώθηση αυστηρότερων ελέγχων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr