Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μπαράζ” δολοφονιών πολιτικών στο Μεξικό όσο πλησιάζουν οι εκλογές

“Μπαράζ” δολοφονιών πολιτικών στο Μεξικό όσο πλησιάζουν οι εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Μεξικό, Οργανωμένο Έγκλημα,

Σε πέντε ανέρχονται οι πολιτικοί οι οποίοι δολοφονήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στο Μεξικό, με φόντο τις εκλογές στη χώρα την 1η Ιουλίου.

Δύο πολιτικοί αξιωματούχοι δολοφονήθηκαν το Σαββατοκύριακο στη μεξικανική πολιτεία Τσιουάουα, που βρίσκεται στη μεθόριο με τις ΗΠΑ.

Η σορός του επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος Encuento Social Εδουάρδο Αραγόν, ο οποίος αγνοείτο από την Παρασκευή, εντοπίστηκε την Κυριακή στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του που ήταν διάτρητο από σφαίρες, σε δρόμο της πολιτείας Τσιουάουα.

Λίγες ώρες αργότερα η αστυνομία ενημερώθηκε από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα ότι ένοπλοι έχουν ανοίξει πυρ και πυρπολούν σπίτια και καταστήματα στη μικρή πόλη Ιγνάσιο Ζαραγόσα, στην ίδια πολιτεία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν τρεις σορούς στα ερείπια έξι πυρπολημένων σπιτιών και καταστημάτων. Σε ένα γειτονικό ρυάκι εντοπίστηκε το πτώμα της Λιλιάνα Γκαρσία, υποψήφιας του Κόμματος Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD) για τη δημαρχία της πόλης.

Την Παρασκευή η αστυνομία είχε εντοπίσει το πτώμα του Αντιέλ Ζέρμαν Μιγκέλ, 39 ετών, υποψήφιου του Encuentro Social στο Τενάνγο ντελ Άιρε στην πολιτεία του Μεξικού, και την προηγουμένη αυτό του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ράμας, του συντηρητικού δημάρχου της Πακούλα στην πολιτεία Ιντάλγο, ο οποίος δολοφονήθηκε την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του.

Την προηγούμενη Κυριακή ο δήμαρχος του Χαλίσκο στο δυτικό Μεξικό, ο Χιλοτλάν ντε λος Ντολόρες που διεκδικούσε την επανεκλογή του με το κόμμα Κίνημα Πολιτών σκοτώθηκε από σφαίρες.

Η πολιτική βία κλιμακώνεται στο Μεξικό καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της 1ης Ιουλίου, στη διάρκεια των οποίων θα εκλεγεί ο πρόεδρος της χώρας, θα ανανεωθούν τα δύο σώματα της βουλής και θα διεξαχθούν διάφορες τοπικές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποφασισμένος ήρθε από τη Θεσσαλονίκη ο 64χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του στη Νίκαια

Εντοπίστηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε 4 ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα – Μια σύλληψη

Νίκαια – Συγκλονίζει η κόρη του δολοφόνου και σύζυγος του θύματος: Ο πατέρας μου είχε μπει ψυχιατρείο

Νίκαια – Πεθερός σκότωσε γαμπρό: «Φώναζε η κοπέλα: Στέλιο, Στέλιο, έλα μέσα!»

Νίκαια: Πεθερός σκότωσε τον γαμπρό του μπροστά στα μάτια της κόρης του και αυτοκτόνησε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr