Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος βιομήχανος όπλων: Ποιοι θα χάσουν αν δεν πάρουμε τα F-35 από τις ΗΠΑ

Τούρκος βιομήχανος όπλων: Ποιοι θα χάσουν αν δεν πάρουμε τα F-35 από τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της μεγαλύτερης βιομηχανίας όπλων της Τουρκίας δηλώνει πως δεν θα επηρεαστεί η χώρα από το εμπάργκο των ΗΠΑ στα όπλα.

Μάλιστα, εκτιμά πως αν τελικά οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τα F-35, τότε οι οι Αμερικάνοι θα βγουν με ζημιές και θα καταρρεύσει όλο το πρόγραμμα με το νέο αεροσκάφος.

«Η Τουρκία δεν θα επηρεαστεί από αυτό γιατί έχει διαφοροποιηθεί η βιομηχανία μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της μεγαλύτερης βιομηχανίας οπλικών συστημάτων της Τουρκίας ASELSAN, Χαλούκ Γκοργκιούν.

Με αυτή τη φράση, ο επικεφαλής της ASELSAN θέλησε να μειώσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από την πρόταση νόμου στις ΗΠΑ με τον οποίο προτείνεται να απαγορευτούν οι πωλήσεις όπλων στη Τουρκία.

Ο Γκοργκιούν δήλωσε επίσης πως αν φύγει η Τουρκία από το F-35 όλο το πρόγραμμα θα καταρρεύσει.

Η Τουρκία σχεδιάζει να αποκτήσει πάνω από 100 μαχητικά στελθ F-35 και διαπραγματεύεται και την απόκτηση των πυραύλων Πάτριοτ από τις ΗΠΑ, αναφέρει δημοσίευμα της Yeni Safak.

Λίγες ημέρες πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν αντίποινα αν οι ΗΠΑ επιβάλλει κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η προσέγγιση των ΗΠΑ στο θέμα αυτό δεν αρμόζει σε συμμαχικές χώρες και ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει σε αντίποινα, εφόσον διακοπούν οι πωλήσεις αμυντικών συστημάτων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε προ ημερών στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η πρόταση που έχει κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και αφορά την προσωρινή αναστολή των πωλήσεων οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των μαχητικών αεροσκαφών F-35, στην Τουρκία είναι λανθασμένη και παράλογη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΔΠΔ: Ένταλμα σύλληψης κατά Νετανιάχου – Οργή Μπάιντεν: «Εξωφρενική η απόφαση»

Βόρεια Μακεδονία: Απογοήτευση των ΗΠΑ για το «Μακεδονία» της Σιλιάνοφσκα

Aνδρουλάκης: Ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της οθωμανικής αυτοκρατορίας συνεχίζεται

Ερντογάν: Την 19η Μαΐου 1919 ξεκίνησε ο αγώνας είτε της ανεξαρτησίας είτε του θανάτου

Σοσιαλπατριώτες Κούρδοι Συρίας (PYD): «Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα του ποντιακού -και όχι μόνο- ελληνισμού για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Πόντου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr