ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































WSJ: Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «ένα βήμα πριν» τη σύρραξη με το Ιράν
Τραμπ: Το καθεστώς στο Ιράν έχει ήδη αλλάξει
Ιρακινές πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από το Ιράν πλήττουν το Κουρδιστάν: Νεκροί μαχητές Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ
Το Ισραήλ καλεί σε επιστράτευση 400.000 εφέδρων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF)
Ταλ Ντίλιαν: Δεν θα γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος, το Predator παρέχεται αποκλειστικά σε κυβερνήσεις και Αρχές ασφάλειας, αυτοί ορίζουν τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αλλαγές στον εκλογικό νόμο με στόχο τον περιορισμό του αριθμού των βουλευτών κατά την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο επιδιώκει ο Πρόεδρος της Bundestag Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι πρόκειται για επιθυμία των πολιτών.
«Η Βουλή δεν μπορεί να εξηγήσει ότι δεν μπόρεσε δυστυχώς να αλλάξει τον εκλογικό νόμο διότι δεν μπόρεσε να βρει λύση. Η κοινή γνώμη δεν πρόκειται αυτό να το δέχεται επ΄αόριστον», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην Sueddeutsche Zeitung, αναφερόμενος στον προκάτοχό του, Νόρμπερτ Λάμερτ, ο οποίος είχε επιδιώξει το ίδιο, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί η απαραίτητη συμφωνία μεταξύ των κομμάτων.
Η σημερινή Βουλή – η οποία εκλέγεται με ένα αντιπροσωπευτικό αλλά περίπλοκο σύστημα το οποίο δεν αποδίδει σταθερό αριθμό εδρών – αριθμεί 709 βουλευτές, έναντι 598 που είχαν εκλεγεί το 2013 και είναι η μεγαλύτερη μετά την επανένωση της Γερμανίας.
Σε αντίθεση πάντως με τον κ. Λάμερτ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτει την πρόταση για επιμήκυνση της νομοθετικής περιόδου από τέσσερα σε πέντε χρόνια, ενώ ασκεί κριτική στο γερμανικό σύστημα διακυβέρνησης, το οποίο έχει, κατά την γνώμη του, εξελιχθεί σε υπερβολικά φεντεραλιστικό, με πολλές εξουσίες να έχουν μεταβιβαστεί στα κρατίδια.
Ο κ. Σόιμπλε δηλώνει ακόμη ότι βλέπει την είσοδο της Εναλλακτικής για τη Γερμανία στην Βουλή ως ευκαιρία για περισσότερη δημοκρατία.
«Είναι καλό και όχι κακό το γεγονός ότι όλοι αμφισβητούμαστε εκ νέου», τονίζει και επισημαίνει ότι το γεγονός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία του «μεγάλου» συνασπισμού δεν είναι πλέον τόσο ευρεία όσο κατά το παρελθόν κάνει τα πάντα «πιο συναρπαστικά», το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου «κάτι να κινηθεί».























































