Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θλιβερό ρεκόρ για τους εκτοπισμένους των πολέμων – Έφθασαν τα 12 εκατομμύρια

Θλιβερό ρεκόρ για τους εκτοπισμένους των πολέμων – Έφθασαν τα 12 εκατομμύρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρεκόρ δεκαετίας για τους εκτοπισμένους μέσα στις χώρες τους λόγω ένοπλων συρράξεων σημειώθηκε το 2017, όταν περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν αναγκαστικά τις εστίες τους, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τα 6,9 εκατ. που αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο την αμέσως προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου Παρακολούθησης του Εσωτερικού Εκτοπισμού (IDMC) και του Νορβηγικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (NRC) η οποία δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμη ότι 18,8 εκατομμύρια άνθρωποι σε 135 χώρες αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν εξαιτίας φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, καταιγίδες, κυκλώνες) και σε συνδυασμό με τα 11,8 εκατομμύρια που ξερριζώθηκαν λόγω των πολέμων, συνολικά 31 εκατομμύρια αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν μέσα στις χώρες τους το 2017, ήτοι 80.000 την ημέρα.

Αυτός «είναι ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια της δεκαετίας», είπε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη η Αλεξάντρα Μπίλακ, διευθύντρια του IDMC.

Ως προς τους εκτοπισμένους του 2017, το 76% από αυτούς εντοπίζεται σε δέκα χώρες, ανάμεσά τους τη Συρία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Ιράκ – σε αυτά τα τρία κράτη αναλογούν σχεδόν οι μισοί.

Στη Συρία εκτοπίστηκαν περίπου 2,9 εκατομμύρια άνθρωποι πέρυσι, πολλοί από αυτούς για δεύτερη ή τρίτη φορά, αυξάνοντας τον αριθμό των εσωτερικά εκτοπισμένων στο κράτος αυτό που σπαράσσεται από τον πόλεμο σε 6,8 εκατομμύρια.

Η Υεμένη, η οποία βρισκόταν προηγουμένως στην πρώτη θέση του καταλόγου, δεν συγκαταλέγεται πλέον στη δεκάδα των χωρών που πλήττονται από το φαινόμενο, όμως αυτό οφείλεται στην αδυναμία πρόσβασης στο εμπόλεμο αυτό κράτος και την έλλειψη πληροφόρησης, τόνισε η Μπίλακ.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων στην πραγματικότητα ενδέχεται να είναι πολύ πιο μεγάλος, καθώς το IDMC δεν έχει στη διάθεσή του πληροφορίες για 8,5 εκατομμύρια ανθρώπους που είχε καταγραφεί ότι είτε επέστρεψαν στις εστίες τους, ή εγκαταστάθηκαν αλλού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Ο φιλορώσος Σύρος διοικητής Σουχαΐλ αλ Χασάν ανέλαβε να διώξει Τούρκους και τζιχαντιστές από την κατεχόμενη Ιντλίμπ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr