Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O καύσωνας στο Ραμαζάνι σκότωσε 180 άτομα στο Πακιστάν

O καύσωνας στο Ραμαζάνι σκότωσε 180 άτομα στο Πακιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, που πλήττεται από κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 42 βαθμούς Κελσίου, όπως έγινε γνωστό από μια οργάνωση που διαχειρίζεται τα νεκροτομεία.

“Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες παραλάβαμε 180 πτώματα, σχεδόν διπλάσια από το σύνηθες”, είπε ο Φαϊσάλ Εντι, ο επικεφαλής της Edhi, της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής οργάνωσης του Πακιστάν που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας. Η μη κυβερνητική οργάνωση διαχειρίζεται τα νεκροτομεία και τα ασθενοφόρα της πόλης.

“Οι συγγενείς των θυμάτων αποδίδουν τους περισσότερους από τους θανάτους στον καύσωνα, κάτι που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε από ανεξάρτητη πηγή”, πρόσθεσε.

Οι αρχές της επαρχίας Σιντ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Καράτσι, αμφισβήτησαν τον αριθμό αυτό. Ο διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Μουχάμαντ Άλι Σαΐχ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μέχρι τώρα έχει αναφερθεί “μόνο ένα θύμα ηλίασης”.

Ο Αμίρ Χαμπίμπ, κάτοικος της συνοικίας Κοράνγκι, ο αδελφός του οποίου μεταφέρθηκε κατεπειγόντως σε νοσοκομείο αφού κατέρρευσε ενώ εργαζόταν, είπε από την πλευρά του ότι “οι γιατροί απέδωσαν τον θάνατό του στο κύμα καύσωνα”.

Ο καύσωνας αυτός που πλήττει τη μεγαλούπολη των 15 εκατομμυρίων κατοίκων συνέπεσε με το Ραμαζάνι, τον ιερό μήνα για τους μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια του οποίου νηστεύουν, άρα δεν τρώνε ούτε πίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τον Ιούνιο του 2015 ο καύσωνας που και τότε συνέπεσε με το Ραμαζάνι είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους στο νότιο Πακιστάν 1.200 άνθρωποι, τα δύο τρίτα των οποίων ήταν άστεγοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Ποιος ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Σάκης Αρναούτογλου: Που θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη με κακοκαιρία

Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Που θα «χτυπήσει» – Πόσο θα διαρκέσει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr