Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Οι πύραυλοι S-400 έχουν καταστήσει «φρούρια» Κριμαία και Καλίνινγκραντ

Ρωσία: Οι πύραυλοι S-400 έχουν καταστήσει «φρούρια» Κριμαία και Καλίνινγκραντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με συστοιχίες S-400 και πολεμικά πλοία εξοπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους μακράς εμβέλειας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει μετατρέψει τις περιοχές της Κριμαίας και του Καλίνινγκραντ σε «απόρθητα κάστρα», δημιουργώντας μία εξαιρετικά δύσκολη -για το ΝΑΤΟ- κατάσταση στα σύνορα με την Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης που διέρρευσε από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, οι Ρώσοι επιμένουν στην ενίσχυση των δυνάμεών τους κατά μήκος των ευρωπαϊκών συνόρων, ειδικότερα δε στις περιοχές του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική και στην Κριμαία, τη χερσόνησο που εντάχθηκε στη ρωσική επικράτεια μετά την εισβολή στην Ουκρανία και που βρίσκεται ο μεγαλύτερος ναύσταθμος του ρωσικού στόλου, κοντά στη Μεσόγειο.

Το ρωσικό πλοίο Vyshniy Volochek, το οποίο φέρει σύστημα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων, μετακινήθηκε στην περιοχή της Κριμαίας, πραγματοποιώντας περιπολίες ευρείας κλίμακας, ενώ δύο συστοιχίες S-400 έχουν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία της χερσονήσου, για την ενίσχυση του αντιαεροπορικού συστήματος.

Υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος από του υπουργείο Άμυνας, δήλωσε ότι οι κινήσεις αυτές είναι επιβεβλημένες, καθώς το ΝΑΤΟ έχει αυξήσει την παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή.

Στο δε Καλίνινγκραντ, έχουν τοποθετηθεί συστήματα S-400 και Iskander-M, τα οποία διαθέτουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μία «νεκρή» εναέρια ζώνη, που θα επεκτείνεται έως και τη μισή επικράτεια της Πολωνίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ αποκτά πάνω από 600 drones «καμικάζι» Rogue 1

Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων

Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr