Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακροδεξιοί έστησαν τρελό φαγοπότι με τα λεφτά της Ε.Ε. – Τι αποκαλύπτει το Spiegel

Ακροδεξιοί έστησαν τρελό φαγοπότι με τα λεφτά της Ε.Ε. – Τι αποκαλύπτει το Spiegel
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακροδεξιοί ευρωβουλευτές έστησαν ένα τρελό… φαγοπότι στο Ευρωκοινοβούλιο όπως αποκαλύπτει το Spiegel.

Πιο συγκεκριμένα, σαμπάνιες, ακριβά μενού που έφταναν έως και τα 400 ευρώ κατ’ άτομο και ακριβά χριστουγεννιάτικα δώρα απολάμβαναν με τα λεφτά της Ε.Ε. οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές και σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό δυο χρόνια μετά τις αποκαλύψεις, έρχεται και η ώρα των συνεπειών.

Η ευρωομάδα «Ευρώπη των Εθνών και Ελευθερία» (ENF) πρέπει να απαντήσει στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού σχετικά με την παράτυπη διάθεση ποσού που ξεπερνά τις 427.000 ευρώ. Αυτό αποφάσισε τη Δευτέρα στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Ανάμεσα στους ευρωβουλευτές που ζούσαν… «ζωή και κότα» ήταν βουλευτές του γαλλικού Εθνικού Μετώπου (σ.σ. της Μαρίν Λε Πεν), βουλευτές του Κόμματος της Ελευθερίας (σ.σ. που τώρα συγκυβερνά στην Αυστρία), βουλευτές από το Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Ολλανδού Γκέερτ Βίλντερς και ο Γερμανός πρώην πολιτικός του AFD Μάρκους Πρέτζελ.

Η έκθεση δαπανών της ακροδεξιάς ομάδας είχε επικριθεί τόσο από εξωτερικούς ελεγκτές όσο και από την Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την επιτροπή ελέγχου του Προϋπολογισμού τους ευρωκοινοβουλίου, η ομάδα που αποτελείται από 34 μέλη είχε καταναλώσει, το 2016, όχι μόνο 234 μπουκάλια σαμπάνιας, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων στην τιμή των 81 ευρώ, αλλά και γκουρμέ μενού, τα οποία κοστίζουν 400 ευρώ το άτομο, και ακριβά δώρα για τους εργαζόμενους.

Πολλές αποδείξεις μάλιστα έλειπαν και οι κανόνες για τις δημόσιες συμβάσεις δεν έχουν τηρηθεί. Το Προεδρείο θα δώσει στην ομάδα μια «τελευταία ευκαιρία» να σχολιάσει τους ισχυρισμούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ευρωκοινοβουλίου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταβάλλει στις πολιτικές ομάδες ένα κατ’ αποκοπή ποσό, ανά λογιστικό έτος, το ποσό του οποίου εξαρτάται από τον αριθμό των μελών.

Συγκεκριμένα, πρέπει να καλυφθούν τα έξοδα για το προσωπικό, τους μεταφραστές, τα είδη γραφείου, το τηλέφωνο και το διαδίκτυο ή τα μαθήματα κατάρτισης.

Οι παρατάξεις μπορούν, επίσης, να χρεώσουν τα έξοδα ψυχαγωγίας για τα μέλη τους και τους επισκέπτες που προσκαλούν σε πολιτικές συναντήσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr