ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιντσιρλίκ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία,

















































Ποιος υπονομεύει το Υπ. Άμυνας και το Εθνικό Συμφέρον; - Μικροπολιτική εν μέσω ακρίβειας και τουρκικών απειλών
Επίθεση στη Συρία: Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίες κοντά στην Παλμύρα
Ο Ράαντ Σάαντ της Χαμάς σκοτώθηκε στη Γάζα
Έλενα Κουντουρά: Ανεπαρκής και ανεύθυνη η κυβέρνηση στα κρίσιμα ζητήματα ενίσχυσης της ασφάλειας των αερομεταφορών, μετά και τη νέα παραπομπή
Παλμύρα: Τρεις Αμερικανοί νεκροί σε ενέδρα του ISIS κατά τη διάρκεια περιπολίας στη Συρία – Ο Τραμπ εξοργισμένος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με ενδεχόμενο κλείσιμο της αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ προειδοποίησε η Άγκυρα, εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν την πώληση και παράδοση με μαχητικά F-35 στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με το NTV, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι ενδέχεται να συζητήσουν το κλείσιμο της αεροπορικής βάσης, σε περίπτωση που οι σχέσεις με τις ΗΠΑ φτάσουν σε οριακό σημείο.
Όπως διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «σχετικά με τα F-35, δεν ανησυχώ, καθώς αυτή η σύμβαση δεν μπορεί να τερματιστεί.
»Αλλά, αν αυτά τα μαχητικά δεν δοθούν στην Τουρκία, θα καλύψουμε της ανάγκες μας από κάπου αλλού», ανέφερε ο Τσαβούσογλου, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το NTV.
«Δεν υπάρχουν λόγοι για τους οποίους οι ΗΠΑ δεν θα μας παρέχουν F-35.
»Δεν θέλουμε να διαταράξουμε τις σχέσεις μας με τους Αμερικανούς συμμάχους μας.
»Τα αεροσκάφη θα πρέπει να φτάσουν στην Τουρκία, όπως έχει σχεδιαστεί. Αλλά σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα μείνουμε χωρίς εναλλακτικές.
»Μπορεί να αγοράσουμε αεροσκάφη είτε από τη Ρωσία, είτε από κάποια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ.
»Υπάρχει μία συμφωνία για τα F-35 και αν αποσυρθεί μία από τις δύο πλευρές, τότε θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.
Πριν από λίγες ημέρες δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, είχε αναφέρει ότι η Τουρκία μπορεί να στραφεί στην αγορά ρωσικών μαχητικών Su-57 εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να αναστείλουν την πώληση των F-35.
Βεβαίως η Ρωσία διαθέτει μόλις… δύο Su-57, αλλά αυτή είναι μια «λεπτομέρεια» για την τουρκική μπουρδολογία.
Πηγή προσκείμενη στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι οι αναφορές βασίζονται σε αποψεις ειδικών.
«Τα δημοσιεύματα αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την επίσημη θέση της κυβέρνησης», είχε προσθέσει η ίδια πηγή.






















































