Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κουρτς υποσχέθηκε στον Ράμα να «προστατέψει» τα σύνορα της Αλβανίας από την Ελλάδα

Ο Κουρτς υποσχέθηκε στον Ράμα να «προστατέψει» τα σύνορα της Αλβανίας από την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αυστρία θα βοηθήσει την Αλβανία να κλείσει τα σύνορά της με την Ελλάδα για να μην περνάνε παράτυποι μετανάστες, βεβαίωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Έντι Ράμα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία και μετά τη συνάντησή του με τον Σεμπάστιαν Κουρτς έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το κύριο θέμα της συζήτησης μεταξύ Ράμα και Κούρτς ήταν η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή.

Ο Κουρτς είπε ότι η ΕΕ θα προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Αλβανία και σε άλλες χώρες της ΕΕ να μπλοκάρουν το νέο δρόμο που χρησιμοποιούν οι παράνομοι μετανάστες από την Ελλάδα μέσω της Αλβανίας για να φθάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αυστριακός καγκελάριος πρόσθεσε ότι θα βοηθηθεί η Αλβανία για την καταπολέμηση της διακίνησης λαθρομεταναστών όχι μόνο με οικονομική βοήθεια, αλλά και με αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να «σφραγισθούν» τα σύνορα.

«Μιλήσαμε για την παράνομη μετανάστευση που βιώνουν τα Βαλκάνια, ειδικά για τον νέο δρόμο μετανάστευσης που ακολουθούν οι λαθροδιακινητές, από την Ελλάδα μέσω της Αλβανίας για να σταλούν στην Ευρώπη.

»Πρέπει να καταπολεμήσουμε αυτόν τον νέο δρόμο. Οι αριθμοί των προσφύγων αυξάνονται, πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε πριν γίνουν όπως το 2015».

»Ήθελα να ευχαριστήσω τον Ράμα, στην Αλβανία υπάρχει η βούληση να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση», είπε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, αναφερόμενος σε μια χώρα που έχει εξάγει ως λαθρομετανάστες το 1/3 του πληθυσμού της και συνεχίζει να το κάνει.

«Η Αλβανία χρειάζεται και αξίζει την υποστήριξή μας. Ο Ράμα με ρώτησε για την υποστήριξη και υποσχέθηκα οικονομική στήριξη στην Αλβανία και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης».

«Θα υποστηρίξουμε με αστυνομικούς ακαι σε άλλους τομείς. Με τον υπουργό Εσωτερικών, μαζί με άλλους εταίρους θα σταματήσουμε την εισροή των μεταναστών.

»Οι υπουργοί Εσωτερικών θα έρθουν σε επαφή και οι συνομιλίες θα γίνουν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων», δήλωσε ο Κουρτς.

Αναφερόμενος στην αυστριακή προεδρία της ΕΕ κατά το επόμενο εξάμηνο, ο Κουρτς τόνισε ότι θέλει να ωθήσει το έργο που ξεκίνησε από τον ίδιο και τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς για μια κοινή αγορά των Δυτικών Βαλκανίων.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του Σεμπάστιαν Κουρτς που «συνεργάζεται» με χώρες εκτός ΕΕ, όπως Αλβανία και Σκόπια, για να απομονώσει την Ελλάδα και να τη μετατρέψει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών είναι κάτι παραπάνω από προκλητική.

Βεβαίως η αστυνόμευση των αλβανικών συνόρων ίσως έχει και ένα καλό, δηλαδή θα σταματήσουν οι Αλβανοί να εισέρχονται παράνομα στο ελληνικό έδαφος. Εκτός εάν το σχέδιο προβλέπει τη «φύλαξη» των αλβανικών συνόρων μόνο για όσους εισέρχονται από την Ελλάδα και όχι για όσους παράνομα εισέρχονται στην Ελλάδα από την Αλβανία.

Σε κάθε περίπτωση εδώ θα έχουμε σοβαρό θέμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr