Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιούνκερ «κόβει λεφτά» από τις χώρες του Βίζεγκραντ και τα μοιράζει σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία

Ο Γιούνκερ «κόβει λεφτά» από τις χώρες του Βίζεγκραντ και τα μοιράζει σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποφασισμένος να υπερασπιστεί την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναπροσαρμογή των κριτηρίων, στην βάση των οποίων κατανέμονται τα κονδύλια της Ε.Ε., εμφανίζεται ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στόχος της Κομισιόν είναι να επιβραβεύσει τις χώρες που έχουν μεγαλύτερη συμβολή στην αντιμετώπιση της προσφυγής κρίσης, γεγονός που θα σημάνει μεταφορά πόρων από χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης σε Ελλάδα, Ιταλία και άλλες χώρες, που σήκωσαν μεγάλο βάρος.

Η πρόταση της Κομισιόν θα πρέπει τώρα να λάβει το πράσινο φως τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και από τα κράτη- μέλη και η μάχη προβλέπεται να είναι σκληρή.

Ήδη έχουν υπάρξει μεγάλες αντιδράσεις από την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία.

«Δεν συμφωνούν όλοι σ’ αυτό, αλλά αυτή τη σύγκρουση είμαι διατεθειμένος να την αντιμετωπίσω» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ε.Ε., Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο «Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση αυτή πρωτο-παρουσιάστηκε την Τρίτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τον σχεδιασμό των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων για το διάστημα 2021-2027 και θα είναι η πρώτη φορά κατά την οποία η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα διαδραματίσει ρόλο στην κατανομή των κονδυλίων» εξήγησε, παράλληλα, ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Σύμφωνα με την πρόταση, για κάθε πολίτη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που έφτασε σε χώρα – μέλος της Ε.Ε. θα εκταμιεύονται 2.800 ευρώ.

Αυτό, ωστόσο, δεν θα ισχύει για όσους έχουν εγκαταλείψει τη χώρα υποδοχής.

Μάλιστα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, για τη Γερμανία το συγκεκριμένο ποσό ανέρχεται σε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Δεν έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ», δήλωσε παρόλα αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους.

«Η πρόταση έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να εφαρμοστεί και να γίνει πραγματικότητα» αναφέρεται, επικουρικά, σε σημερινό δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr